NJEGOVA PRVA REPREZENTATIVNA MEDALJA Vitu Prižmiću u lakom dublu sa Nikolom Kontrecom srebro na Međunarodnoj veslačkoj utrci na Bledu…Josipa Jurković zlatna i dvaput srebrna!

Administrator

Od kada je u Zagrebu, a to je od jeseni prošle godine, za našeg Velolučanina i veslačkog reprezentativca Vita Prižmića može se reći da je razdoblje od proteklih desetak dana rezultatski bilo – najbolje…

Zagrebački student, dijete Veslačkog kluba ‘Ošjak’, a od prošle godine član Veslačkog kluba ‘Mladost’ sudjelovao je na dva renomirana veslačka natjecanja i okitio se sa – tri medalje !

Prije desetak dana veslao je na Međunarodnoj veslačkoj regati ‘Jumbo’ u Zagrebu. Prvog dana u disciplini lakih samaca zauzeo je 2.mjesto, a sutradan su on i klupski mu kolega iz HAVK Mladost Nikola Kontrec u disciplini ‘laki muški dubl’ uvjerljivom pobjedom osvojili zlatnu medalju i time osigurali nastup u dresu reprezentacije Hrvatske na poznatoj međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji.

Ista je pak održana proteklog vikenda na kojoj su Vito i Nikola u seniorskoj konkurenciji predstavljali Hrvatsku. Među brojnim posadama lakih dublova, najbolja je bila posada Austrije. Svega nekoliko sekundi kasnije u cilj ušli su Vito Prižmić i Nikola Kontrec, zauzeli izvrsno drugo mjesto i okitili se srebrnom medaljom. Našem Velolučaninu ovo je ujedno i prva medalja u dresu reprezentacije Hrvatske ! Dakako i sjajan poticaj i motiv za dalje, za nove veslačke uspjehe. Ono što mu nakon kratke pauze slijedi i na što će najviše biti koncentriran pripreme su za Evropsko Sveučilišno prvenstvo koje će se krajem kolovoza održati u Zagrebu.

Na Bledu je proteklog vikenda nastupila i Velolučanka, članica Veslačkog kluba Trešnjevka i naravno naša državna reprezentativka Josipa Jurković, ovaj put sama bez sestre Ivane.  Osvojila je tri medalje. U disciplini dvojaca zajedno sa Dorom Dragičević osvojila je zlatnu medalju, u disciplini ‘samaca’ srebrnu medalju, a medaljom istog sjaja Josipa se okitila i u ženskom klupskom četvercu zajedno sa Dorom Dragičević, Anamarijom Popko i Dorom Bjelkanović.

Izvor: Nenad Kosović / Marko Polo Sport

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

„Da bi naša vala sjala“ – Velolučani čistili podmorje Vele Luke

Protekle nedjelje je u organizaciji DSRR Zubatac Vela Luka i Turističke zajednice Vela Luka održana ekološka akcija „Da bi naša vala sjala“. Riječ je o akciji koja se svake godine u lipnju održava u Veloj Luci, a kojom se čisti podmorje Vele Luke. Volonteri DSRR Zubaca i mještani Vele Luke […]