U Hrvatskoj osam novooboljelih od koronavirusa

Administrator
Foto: Pixabay

 U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je dosad ukupno oboljela 2221 osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Do sada je ukupno testirano 50.340 osoba od čega njih 1603 u zadnja 24 sata”, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinuMaja Grba Bujević na konferenciji za novinare.

Hospitaliziranih bolesnika je za četiri manje, što znači da je 146 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru sedam pacijenata. 

Ukupan broj ozdravljenih je 1850 osoba, što je 16 novih od jučer. Iz bolnice je otpušteno 711 pacijenata, a kod kuće ih je ozdravilo 1139.

Od jučer nije bilo novih preminulih osoba od koronavirusa, tako da ih je i dalje 94.

Grba Bujević je izvjestila da su u U Požeško-slavonskoj županiji zabilježena tri nova bolesnika, isti broj u Zagrebu te dva u u Brodsko-posavskoj županiji.

Autor: HINA

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Spašena glavata želva na području Vele Luke

Jučer je u jutarnjim satima pronađena i spašena glavata želva na području Vele Luke, tj. u blizini predjela Tri porte. Kako nam je ispričala Ana Franulović koja je sa svojom djecom spasila ovu zaštićenu vrstu, glavata želva se nasukala na žalu te na prvi pogled nije izgledala živa, no kada […]