Održan četvrti po redu Slatki festival u Veloj Luci

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

Ovog petka je u atriju Centra za kulturu Vela Luka održan Slatki festival, tj. natjecanje učenika u izradi pršurata. Već četvrtu godinu za redom Srednja škola Vela Luka organizira Satki festival, a ove godine natjecale su se dvije kuharske i jedna slastičarska ekipa.

Osim srednjoškolaca, pršurate su kao gosti pravile i članice udruge Liga protiv raka, te članovi udruge Cvitić. Program je vodila nastavnica Franka Dragojević koja je svima prisutnima otkrila i neke “tajne zanata”, ali i povijesne činjenice vezane uz izradu pršurata.

Posjetitelji su uživali u dobroj atmosferi i pršuratama, a za kraj programa su proglašeni pobjednici, te dodjeljene diplome svima koji su pomogli u realizaciji ovog fesivala. Stručni žiri kojeg su činile gospođe Franica Rubeša, Martina Dragojević te Andrea Šeparović su kao najbolju ekipu ocjenili 1.c razred, drugo mjesto je osvojio 2.c razred, a treće mjesto 3. c razred.

1.c. razred: Petar Šeparović, Marina Marinović i Kristina Prižmić

2.c. razred: Lučijana Kučić, Miroslav Prižmić, Nina Šeparović i Paulo Dragojević

3.c. razred: Roko Kuzmanić, Marina Marinović i Nika Franetović.

Foto: Anđela Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Tribina za građane: Razvrstavanje otpada

Općina Vela Luka poziva sve zainteresirane građane na informativno-edukativnu tribinu, koja će se održati u četvrtak 09.11.2023. godine, s početkom u 17:30 sati. Mjesto održavanja tribine je Konferencijska dvorana hotela Korkyra, na adresi Ulica 58 br. 15, 20270 Vela Luka. Na tribini će se govoriti o razvrstavanju otpada, odnosno o odvojenom prikupljanju […]