FA Kralj Tomislav iz Novog Zelanda nastupio u Veloj Luci

Administrator

Prema programu kulturno zabavnih događanja Luško lito 2023,  u četvrtak 13.srpnja je u Veloj Luci na prostoru ispred župne crkve sv.Josipa nastupio Folklorni ansambl Kralj Tomislav, koji već 30 godina djeluje pri Hrvatskom kulturnom društvu u Novom Zelandu.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su članovi maorske Kapa haka skupine Te roopu Manutaki i vokalni kvartet samoansko- tongoanskih pjevača The Shades. Nastupilo je gotovo 50 izvođača, plesača, pjevača i glazbenika, a 12 njih ima hrvatske korjene.

Ovaj nastup dio je projekta pod nazivom “Kia ora Hrvatska”, za koji su se pripremali više godina, a ostvaruju ga u suradnji s domicilnim Maorima kao i pjevačima s polinezijskih otoka, uz pomoć Novozelandske vlade, pokrovitelja i prijatelja u Hrvatskoj i Novom Zelandu. Ovaj interesantan nastup privukao je veliki broj posjetitelja koji su ih nagrađivali dugotrajnim pljeskom.

Foto: Toni Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Predstavljena je monografija NK Hajduk Vela Luka 1932-2022 autora Ive Maričića Kižeta.

U nedjelju, 16.07.2023. u atriju Centra za kulturu Vela Luka predstavljena je monografija NK Hajduk Vela Luka 1932-2022 autora Ive Maričića Kižeta. 17.07.1932. upisan je u povijest Vele Luke kao trenutak kada je službeno započeo rad nogometnog kluba Hajduk . Nogomet je u Veloj Luci, uz veslanje, najmasovniji i najznačajniji […]