Otočni rukometni derbi

Administrator

U srijedu dana 01.04.15. u sportskoj dvorani Vela Luka  odigrana je utakmica 05. kola Županijske seniorske lige  između ekipa   ŽRK ”VELA LUKA“  i  ŽRK  ”LUMBARDE”.

Rezultat  utakmice  bio  je:    18 : 16   ( poluvrijeme  9: 8 ).

 

Naše  ekipa  igrala je u slijedećem  sastavu:       Lucija Andreis (golman),  Martina Stipković, Marijana Tulić, Lara Cetinić (3), Lidija Žuvela (2), Lucija Maričić, Ana Zlokić (4), Lara Franulović, Margarita Marić (golman), Martina Prižmić (3), Nela Tomić (golman), Lara Barčot, Emmi Žuvela, Petra Vuletić, Vinka Prizmić  i  Sanda Tasovac (9).

 

Trener:   Ofelija Dragojević

 

Ekipa Lumbarde igrala je u slijedećem  sastavu:    Marija Bakarić (golman), Amalija Duhović,

Zdravka Milina (5), Mladenka Kriletić (2), Franica Dračevac (1), Antonela Cebalo, Ivana Petrović (4), Ana Milina (2), Jagoda Milina (2), Milica Simović (golman) i Sara Hančević

 

Trener:   Mišo Veraja

 

I ovog puta otočni derbi ispunio je sva očekivanja jedne žustre, neizvjesne  i  nadasve  jako kvalitetne utakmice.  Otvaranje utakmice bilo je  dopadljivo s obje strane, gdje se sve do zadnje trećine prvog poluvremena igralo gol za gol. U finišu prvog poluvremena naše igračice imale su prednost od dva gola, da bi na kraju poluvremena završilo golom prednosti u našu korist  (9:8).

 

U drugom poluvremenu igralo se  u istom ritmu, jako kvalitetno s obje strane. Sve do sredine drugog poluvremena naše igračice imale su rezultatsku prednost 1-2 gola, ali su uporne gošće u tim trenucima uspjele izjednačiti i povesti (13:14). No ta prednost kratko je trajala do rezultata  (14:15)  kada su naše igračice  u zadnjih 10 minuta utakmice  žustrijom igrom u obrani i napadu, veoma  brzo vratile prednost  1-2 gola razlike i tako kontrolirale rezultat u završnici utakmice  do konačne pobjede  18 : 16.

Moramo istaknuti da je igra obje ekipe bila odlična, te  je otočki derbi pokazao da se na našem otoku igra kvalitetan rukomet i prava je šteta da u našoj županijskoj ligi nema više ekipa – više utakmica, što bi pridonijelo boljom uigranošću svih ekipa a time i više kvalitetnih utakmica.

Istaknimo još da je utakmica protekla u veoma fer i korektnom ozračju, ali dovoljno žustro za pravi dojam rukometnog užitka derbija.

 

Suci utakmice bili su Ante Napotnik i Edi Žuvela koji su uspješno i korektno vodili utakmicu.

 

Naravno, za ukupan dojam zahvaljujemo posebno i našoj publici na podršci  i navijanju, koja se ovom prilikom okupila u velikom broju, što je veliki motiv našim mladim igračicama da daju sve od sebe, što se ovom prilikom i pokazalo.

 

   

Sportski pozdrav,

 

 

ŽRK  VELA LUKA

Jurica Dragojević

 

{gallery}Rukomet-ZupanijskaSenorskaLiga5kolo{/gallery}

 

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Tonči Franulović Cekinar u ''Luškom petku'' govori o uskrsnim običajima

U programu radija Val Vela Luka, ovog petka 3. travnja, u emisiji „Luški petak“, koja je namjenjena očuvanju i njegovanju pučkih tradicionalnih običaja, ali i nepokretne i pokretne kulturne baštine našega mjesta, govorili smo o Uskrsnim običajima. Tim povodom naš gost je bio Tonči Franulović Cekinar, pjevač u crkvenom zboru […]