Održano otvaranje Ekipnog državnog natjecanja klubova iz brodica u udičarenju

Administrator

Danas je u Veloj Luci otvoreno Ekipno državno natjecanje klubova u kategorijama: SENIORI BRODICA i U-21 BRODICA.

Ovo je po prvi puta da se ovakva vrsta natjecanja održava u Hrvatskoj, te je upravo Vela Luka izabrana za domaćina, tj. DSRR Zubatac iz Vele Luke i ŠRU Pagar iz Blata.

Službeni dio je započeo himnom koju je izvela mješovita klapa FD Kumpanija iz Vele Luke. Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatski savez za sportski ribolov na moru Đuro Marinović koji je ujedno i podrijetlom iz Vele Luke. Đuro Marinović je bio reprezentativac Jugoslavije, a potom i Hrvatske te je osvojio brojne medalje.
Marinović je istaknuo kako je ovo natjecanje posebno upravo jer se događa u njegovoj Veloj Luci i citirao kinesku poslovicu “Stablo može narasti visoko koliko god hoće, ali lišće uvijek pada blizu svojih korijena.” Godine 1996. upravo je u Veloj Luci osvojio i titulu Državnog prvaka.
Istaknuo je da treba pobijediti sport, prijateljstvo i dobri međuljudski odnosi, te je sudcima, natjecateljima, voditeljima brodica i svim ostalim sudionicima poželio lak posao i ugodan boravak u Veloj Luci.

Svim nazočnima se u ime Općine Vela Luka obratila i načelnica Katarina Gugić, te zaželjela dobrodošlicu. Istakla da je ovaj događaj lijepa promocija Vele Luke i otoka Korčula.

Na oduševljenje svih prisutnih mješovita klapa FD Kumpanija je izvela i pjesmu Velu Luku, mala ne zaboravi.

Sutra u jutarnjim satima će se održati natjecanje, nakon čega slijedi vaganje, proglašenje pobjednika i svečani ručak u restoranu Luky.

Fotografije i tekst: Anđela Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Završeno ekipno državno natjecanje klubova iz usidrene brodice u Veloj Luci

U subotu, 21.05.2022. je održano Ekipno državno natjecanje klubova u kategorijama: seniori brodica gdje se natjecalo 13 ekipa i u-21 brodica gdje se natjecalo 7 ekipa. Organizator natjecanja je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, a domaćini su bili DSRR “Zubatac” iz Vele Luke i ŠRU “Pagar” iz Blata. […]