Udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke i direktor Centra za kulturu Vela Luka sudjelovali na Danima kulturnih kreativnih industrija u Dubrovniku

Administrator
Dani kulturnih kreativnih industrija 2019

U organizaciji Dubrovačke razvojne agencije – DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture Republike Hrvatske u Dubrovniku su od 13. do 16. studenog održani 6. Dani kreativnih kulturnih industrija. Kako piše na stranicama Dubrovačke razvojne agencije – DURA, DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture i pojedincima i udrugama iz kulturnog i kreativnog sektora organizira ove dane s ciljem poticanja udruživanja, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja svih sudionika javnog života kroz kreativan i inovativan pristup te razvoja novih ideja i proizvoda.

Kreativni tim Dana kreativnih kulturnih industrija su Nora Mojaš, Made Miličević i Žarko Dragojević, a ovogodišnji koncept manifestacije kojeg su osmislili je prostor kao prostor (stvaranja), planiranje prostora, nevidljivi prostor, poistovjećivanje s prostorom, te igre u prostoru. „Ideja je bila vratiti se na ulice, trgove i parkove. Vratiti puk na Stradun, sporedne ulice i na sve prostore koji su nam nekad značili, a trebali bi nam značiti i u budućnosti“, izjavio je Žarko Dragojević za Culturnet.

Predsjednica uprave DURA-e Marina Lazarević je za Culturnet rekla kako manifestacija mladim i kreativnim ljudima pruža priliku da iskažu svoja znanja i umijeća te time ostvare novi kulturni sadržaj.

Ovogodišnji Dani kreativnih industrija su uključivali izložbe, radionice, predavanja, projekcije, te ostali sadržaj na temu prostora. Između mnogobrojnih sudionika ove manifestacije su u Dubrovnik iz Vele Luke doputovali i Udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke, te dr.sc. Dinko Radić,​​ ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka.

Udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke je održala radionicu s učenicima osnovne škole Marin Držić u sklopu koje je izrađen mozaik koji će biti ugrađen u prostoru škole. Također je u Dubrovniku svim sudionicima manifestacije i ostaloj zainteresiranoj javnosti kroz prezentaciju predstavljen projekt Luka mozaika.

Foto: LSVL
Foto: LSVL

Na Sveučilištu u Dubrovniku dr.sc. Dinko Radić,​​ ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka održao je predavanje “Jadran prije Jadrana” i oduševio publiku zanimljivim i dinamičnim izlaganjem o paleo Jadranu, biljnim i životinjskim vrstama, klimi i načinu života s primjerima iz Vele spile.

Foto: CZK Vela Luka

Anđela Šćepanović / Radio Val

Izvori:

Dani kreativnih kulturnih industrija, DURA, Culturnet, Likovno stvaralaštvo Vele Luke, Centar za kulturu Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Vela Luka zapalila svijeće za Vukovar

Večeras su se diljem Hrvatske zapalile svijeće za Vukovar. Građani na ovaj način odaju počast poginulim braniteljima i žrtvi grada heroja. Svijeće su također zapaljene i u Veloj Luci ispred Osnovne škole. U nastavku pogledajte kratku foto galeriju: Foto: Anđela Šćepanović