Tradicionalni mimohod i prijem Narodne Glazbe u Općini

Administrator

Općinska načelnica je bila domaćin tradicionalnog prijema za članove Narodne Glazbe, općinske službenike i službenike županijskih službi. Protekle dvije godine, kao posljedica covid krize i propisanih epidemioloških mjera prijemi su izostali, a danas se obnovila ova dugogodišnja tradicija tzv. silvestarskog prijema za članove Narodne Glazbe.

Veloluški mužikanti su nakon mimohoda zasvirali ispred zgrade Općine, što se pretvorilo u pravi promenadni nastup koji je izazvao pažnju i znatiželju domaćih i gostiju.

Pozdravne govore na prijemu održanom u općinskoj vijećnici su održale općinska načelnica Katarina Gugić i predsjednica Narodne Glazbe Joanna Rose Mikulandra. Načelnica je naglasila važnost Narodne Glazbe za život mjesta, a posebno je naglasila kako se radi o najstarijem društvu u mjestu, osnovanom davne 1893. godine.

Predsjednica Joanna se zahvalila na podršci Općine u radu društva, a bez koje ne bi bilo moguće održavati aktivnosti. Također, je istakla i pohvalila trud i upornost mladih mužikanata, a koji tek nakon dvije godine učenja i ovladavanja instrumentima postaju punopravni članovi.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Tradicionalno podignuta zastava na Pinskom ratu

Na prvi dan 2023. godine, točno u podne na Pinskom ratu oglasio se top i simbolično označio početak nove godine. Tradicionalno je podignuta hrvatska zastava u znak sjećanja na događaj iz 1943. godine kada su Veloluški antifašisti Stanko Mirošević Dubaj, Tihomir Oreb Šorić i Petar Barčot Moro u tada okupiranoj […]