Prvi slučaj koronavirusa u Dalmaciji

Administrator
Foto: Pixabay

Koronavirus prvi put pojavio se i u Dalmaciji, a riječ je o djevojci sa zadarskog područja koja se sa sestrom nedavno preko Dubaija vratila iz Zanzibara, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

 “Oboljela djevojka bila je savjesna pa je s članovima obitelji bila u samoizolaciji. Imala je blage simptome, grlobolju i temperaturu od 37,2 stupnja. Javila se epidemiologu, kolegica je posumnjala na COVID-19, uputila ju na bris i nalaz je potvrdio prvi slučaj na našem području”, rekao je Željko Čulina, ravnatelj zadarske Opće bolnice u kojoj je oboljela hospitalizirana.

 Epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić kazao je kako se djevojka vjerojatno zarazila u Africi, jer nije moguće da je razvila temperaturu nakon četiri sata od posjeta Dubaiju.

 “Što se u Africi događa, ne znam. Možda postoji više sumnjivih mjesta kao Italija, ali moramo paziti na sve. Važno je znati da se osoba odgovorno ponašala, odmah je otišla u samoizolaciju, kao i njezini članovi obitelji”, istaknuo je Medić.

Pozvao je građane da, sumnjaju li da bi mogli razviti bolest, ostanu kod kuće i pozovu epidemiološku službu. “Imamo dobru situaciju, zaustavili smo širenje bolesti u ovom slučaju”, poručio je Medić.

Izvor: HINA

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Tijek koronavirusa u Hrvatskoj - u 23 dana zaražena 81 osoba

Prvi puta od pojave koronavirusa u Hrvatskoj u posljednja je dva dana potvrđen dvoznamenkasti broj zaraženih čime se ukupan broj slučajeva u 23 dana popeo na 81, dok Hrvatska istovremeno uvodi sve rigoroznije mjere prevencije i zaštite građana. U utorak je zabilježeno 13 novih slučajeva, danas je već u 9 ujutro potvrđeno 12 […]