Održana početna konferencija projekta „Pomažemo zajedno“

Administrator

U utorak, 28.3. s početkom u 11:00 sati u konferencijskoj sali hotela „Korkyra“ održana je početna konferencija projekta „Pomažemo zajedno“.

Konferenciju su vodile Jasna Maričić i Nikolina Surjan, a prisutne je pozdravila i Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka. Općina Vela Luka je ujedno i nositelj projekta.

Konferenciji su nazočili predstavnici partnera na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Korčula i Hrvatski  zavod za socijalnu skrb, područni ured Korčula, Općine Blato, Smokvica i Lumbarda i Grad Korčula, te vijećnici

Općinskog vijeća Općine Vela Luka, predstavnica LAG-a 5 Korčula, radnice na projektu i predstavnici medija.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Planirano je uključiti 18 žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, koje bi svojim radom poboljšale kvalitetu života krajnim korisnicima, tj. starijim i/ili nemoćnim osobama (108 korisnika).

Projekt se provodi za područje Otoka Korčule i traje sveukupno 8 mjeseci.

Na konferenciji je potpisan i Sporazum o partnerstvu među partnerima.

Nakon konferencije u marini Korkyra održan je domjenak za sve sudionike.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Jasna Maričić, predsjednica HPD Mareta u Luškom petku

Gošća u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 7.travnja 2023., u emisiji „Luški petak“ bila je Jasna Maričić, predsjednica HPD Mareta. Ona je kao novoizabrana predsjednica govorila o aktivnostima HPD Mareta kroz proteklu godinu i planovima za ovu. Razgovor je vodio Tonči Surjan.