Održana druga radionica o energetskoj učinkovitosti u Veloj Luci

Administrator

U četvrtak 21.05. u večernjim satima u sklopu provedbe Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom Općine Vela Luka u Općinskoj vijećnici održana Radionica 2 za Mjere 5.4.2 , 5.4.6, 5.4.7, 5.4.9 i 5.5.2 Akcijskog plana u organizaciji Općine Vela Luka i udruge Novi otok. Prisutne je na početku pozdravio Zamjenik načelnika Zoran Manestar te uvodno naglasio važnost racionalnog korištenja energije za Općinu Vela Luka i njene stanovnike.

Glavna tema radionice bila je upoznavanje sa mogućnostima uštede energije koja se zasniva na povećanju znanja o energiji što se može postići promjenom našega ponašanja u načinu korištenja energije kojim je moguće ostvariti uštede u potrošnji energije od 5 do 10%.

Predavači su primjerima iz prakse potaknuli sudionike da se sobnim doprinosom uključe u smanjenje potrošnje energije u svim oblicima koje svakodnevno koristite.
Na radionici je bilo riječi i o poticanju udruživanja stanovnika u male energetske zadruge te je najavljena Osnivačka skupština prve energetske zadruge na otoku Korčuli koja će se održati danas, 22.05. u prostorijama udruge Novi otok i Katus d.o.o., na drugom katu Zadružnog doma s početkom u 10:00 sati.

Prisutni su imali priliku sudjelovati i u anketi o poznavanju teme energetske učinkovitosti te iskazati svoje interese za teme narednih radionica nakon čega je uslijedila rasprava i pitanja za predavače.

Provedba mjera Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom Općine Vela Luka putem radionica za građane za cilj ima svim sudionicima omogućiti povećanje vlastitog znanja o učinkovitosti upotrebe energije što će pridonijeti smanjenju vlastite potrošnje energije i time ostvarivanju osobne i društvene koristi.

 

 

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ošjak na Europskom juniorskom veslačkom prvenstvu

U Češkoj je završeno Europsko juniorsko veslačko prvenstvo. U gradu Račice na ovom prvenstvu je sudjelovalo sedam hrvatskih posada, među kojima se nalazilo troje članova veslačkog kluba Ošjak iz Vele Luke. Veloluški dvojac na pariće Teo Padovan i Stipe Trojanović su se probili  do polufinala, te zauzeli 6. mjesto u finalu […]