Dubrovačko-neretvanska županija podijeljena u tri zone, e-Propusnice potrebne samo za putovanje iz jedne zone u drugu

Administrator

Odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije od 20. travnja DNŽ je podijeljena u tri cjeline u smislu potrebe vađenja e-Propusnica i to:

1. Šire dubrovačko područje

2. Poluotok Peljašac i otoci

3. Dolina Neretve

Naime, sukladno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. travnja 2020., Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije na svojoj sjednici u ponedjeljak usvojio je Prijedlog o izmjeni načina izdavanja e-Propusnica na području DNŽ, a kojim se Prijedlogom Nacionalnom stožeru mijenja režim izdavanja e-Propusnica na području Dubrovačko-neretvanske županije u spomenute tri zone.

Zonu šireg dubrovačkog područja čini Grad Dubrovnik, Općina Dubrovačko-primorje, Općina Župa Dubrovačka i Općina Konavle. Zonu Poluotok Pelješac i otoci čine Općina Ston, Općina Janjina, Općina Trpanj i Općina Orebić, otok Korčula (Grad Korčula, Općina Smokvica, Općina Vela Luka, Općina Blato i Općina Lumbarda), Općina Lastovo, Općina Mljet. Zonu Dolina Neretve čine Grad Metković, Grad Ploče, Grad Opuzen, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje, Općina Zažablje i Općina Slivno.

Podjela županije u 3 zone donesena je na temelju prvenstveno epidemiološke procjene, ali i prirodnih i zemljopisnih čimbenika. Podjela u zone ne isključuje primjenu Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu koja propisuje da prijevoz osoba na otok nije dopušten nijednom vrstom prijevoza. 

Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije se i dalje pozivaju da ne napuštaju svoje prebivalište osim u slučaju potrebe.

Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije

Izvor: Edubrovnik.org

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom prostoru u vremenu od 29. travnja do 02. svibnja 2020. isključivo uz prethodno odobrenje teritorijalno nadležne javne postrojbe

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije dozvolit će paljenje vatre na otvoreno u vremenu od 29. travnja do 02. svibnja 2020. godine za područja: općine Ston, općine Janjina, općine Trpanj, općine Orebić, grada Korčule, općine Lumbarda, općine Smokvica, općine Blato, općine Vela Luka i općine Lastovo isključivo uz prethodno odobrenje teritorijalno nadležne […]