Božinović: Ne isključuje se decentralizacija popuštanja epidemioloških mjera

Administrator
Foto: HINA

Ne isključuje se decentralizacija popuštanja epidemioloških mjera u idućim danima, ustvrdio je u četvrtak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

”Ne isključujemo u idućim danima decentralizira popuštanje mjera tamo gdje je epidemiološka situacija bolja”, rekao je.

Božinović je dodao da će Nacionalni stožer Civilne zaštite tijekom četvrtka donijeti odluku o formiranju timova u lokalnim županijskim stožerima koji će izvršiti uvid u realizaciju provođenja mjera u domovima za starije osobe, a koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

”Ti timovi će biti pod koordinacijom epidemiologa koji je član županijskog stožera civilne zaštite, a te timove će činiti i inspektor Civilne zaštite, inspektor Državnog inspektorata, odnosno sanitarni inspektor, socijalni radnik i policajac”, precizirao je Božinović.

Autor: HINA

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Održan webinar „COVID 19 – Dostupne mjere za poduzetnike“

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je besplatni webinar na temu „COVID 19 – Dostupne mjere za poduzetnike“, na kojem je virtualno sudjelovalo preko 60 polaznika. Predavanje je održala gđa. Jasna Gavrić, savjetnica iz područja računovodstva i poreza. Webinar je donio praktična iskustva i savjete kako uspješno koristiti mjere za […]