Uz Lušku trpezu ispraćena 2019. godina

Administrator
Luška trpeza Foto: Anđela Šćepanović

„Žardin“ – središnji park u Veloj Luci ovog je Adventa dobio novu ulogu i postao centralno mjesto blagdanskog šušura te pružio kulisu održavanju raznih događaja organiziranih u sklopu manifestacije Advent u Veloj Luci 2019/2020. Na oduševljenje mještana park je dobio nove dekoracije i novi sadržaj te je postao nezaobilazno mjesto izlazaka i okupljanja svih generacija. Upravo je u Žardinu veselo bilo u utorak gdje su se već u jutarnjim satima okupili brojni velolučani i treću godinu za redom uz tradicionalne specijalitete „Luške trpeze“ ispratili staru godinu. Uz glazbenu pozadinu dalmatinskih klasika družilo se i uživalo u raznim ribljim i mesnim delicijama koje se u Veloj Luci inače jedu na ispraćaju stare i dočeku nove godine poput fratri, pržene ribe, rižota, sočiva, grude, slanih inćuna, popare ali i slatkih delicija, a sve se „zalilo“ čašom dobrog vina.

Događaj su organizirali Općina Vela Luka i Turistička zajednica Vela Luka, a ovom se prilikom zahvaljujemo sponzorima koji su dali svoj doprinos pri realizaciji ovog gastro događaja, a posebno hotelu “Korkyra”, hotelu “Jadran”, restoranu “Nautica“, Forumu Žena SDP-a, Planinarskom društvu “Mareti“, Dragiši Barčotu, Merici Cetinić i svima ostalima koji su se potrudili za ovu prigodu prezentirati bogatu velolušku gastronomsku baštinu.

Tekst: Općina Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Održan Turnir kvartova Vele Luke

U sklopu manifestacije „Advent u Veloj Luci 2019/2020“, u organizaciji Nogometnog kluba Hajduk 1932 od 28. do 30. prosinca 2019.g. u Sportskoj dvorani na Moćnom lazu održan je 5. Malonogometni turnir kvartova Vele Luke.Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, a u velikom finalu s rezultatom 5:2 pobjedu je odnio kvart […]