U Veloj spili uprizorene žive jaslice

Administrator

Betlehemski ugođaj Svete noći dočaran je proteklog petka, 23. prosinca u Veloj spili, gdje su u organizaciji Udruge za očuvanje pokladnih običaja „Trtajun“ uprizorene žive jaslice. Četvrto uprizorenje jaslica privuklo je posjetitelje iz cijelog otoka ali i šire, a svi oni imali su priliku uživati u božićnom ugođaju dočaranom u veličanstvenom ambijentu jednog od najznačajnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu. Bila je to prelijepa sinergija povijesti i sadašnjosti, nota i pokreta, tišine i pjesme u posebnoj kulisi milenijima izbrazdanih stijena Vele spile. 

Pastiri, mudraci, Sveta obitelj, građani Betlehema i domaće životinje posjetitelje su nakratko vratili u vrijeme Isusova rođenja i dočarali atmosferu događaja koji je promijenio ljudsku povijest.  A kako bi ugođaj bio uistinu poseban, izvedbom božićnih pjesama pečat su događaju dali članovi Zbora sv. Cecilije koji djeluje kao župni zbor u župi Uznesenja Marijina u Jelsi na Hvaru, dok su glazbenom izvedbom cijeli događaj uveličali Meri Anastasov, Lucija Marinović i Ante Zekan. 

Pri realizaciji događaja uloženo je puno truda, napora, entuzijazma i želje za izvedbom jedinstvenih jaslica na ovim prostorima u čemu je pomogao velik broj ljudi, a koliko su uspješni bili u tome svjedočila su ozarena lica posjetitelja. Događaj je organiziran suradnjom udruge Trtajun, Općine Vela Luka, Turističke zajednice, Centra za kulturu, Komunalnih djelatnosti, uz podršku župnika Hrvoja Katušića i pomoći velikog broja volontera a svima njima koji su na bilo koji način pripomogli uprizorenju jaslica na kraju večeri zahvalio se moderator događaja i predsjednik udruge „Trtajun“ Darko Dragojević. 

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Veloluški obrtnici počastili sumještane bakalarom na Badnji dan

I ove godine Badnji dan mještani Vele Luke obilježili su druženjem u Žardinu uz bakalar, a s tradicionalnom gastro delicijom svih je počastilo Udruženje obrtnika iz Vele Luke. Osim mirisa bakalara parkom se širio i miris pršurata koje su i za ovu prigodu  pripremile članice Lige protiv raka.