U Veloj Luci održana tradicionalna veslačka Ragata sv.Ivana 2022.

Administrator

U Veloj Luci održana tradicionalna veslačka Ragata sv.Ivana 2022.Prema programu kulturno zabavnih događanja Luško lito 2022., na blagdan sv. Ivana, 24. lipnja 2022.u Veloj Luci je održana tradicionalna  veslačka „Ragata sv. Ivana.   

Ragata je bilaposvećena tragično preminulom veslaču Stipi Trojanoviću, na inicijativu Stipinih prijatelja i uz potporu njegove obitelji, Općine Vela Luka i Udruge Luško lito. Stipe je bio  višestruki juniorski prvak Hrvatske u različitim disciplinama i član hrvatske veslačke juniorske izborne vrste.   

U tradicionalnoj ragati s četiri veslača i kormilarom veslalo je 9 veslačkih posada  u dvije kategorije. Pobjednici veslačke ragate sv.Ivana 2022. memorijal Stipe Trojanović je posada pod nazivom Concept 2 u kojoj su veslali Frano Usmiani, Lenko Dragojević, Nikola Šeparović, Vito Prižmić i kormilar Petar Dragojević. Drugi su posada Ošjak, a treći Medvjedići. U ženskoj konkurenciji prve kroz cilj prošle su posada Piplenzi u kojoj su veslale Josipa Padovan, Andrea Padovan, Jerica Barčot, Petra Vuletić i kormilarka Marina Burmas. Druge su bile posada Ćiribu ćiriba. Pehar pobjednicima i zlatne medalje uručila je općinska načelnica Katarina Gugić. Medalje ostalima uručili su Anito Šeparović predsjednik  VK Ošjak i  Nikša Prižmić dugogodišnji veslač i osvajač brojnih domaćih i međunarodnih veslačkih prvenstava .  

GALERIJA

« 1 od 39 »

Ragatu su iz Vele rive i obale, te na moru u svojim plovilima pratili su brojni mještani, kao i Narodna glazba na brodu Muro, a veslanje u Glavnoj trci moglo se pratiti putem direktnog video prijenosa na facebook stranici Radija Val Vela Luka.

Nakon održane ragate za sve učesnike i goste udruga Luško lito pripremala je pečene i frigane sardele, a Liga protiv raka frigala pršurate. Brojni OPG-ovi su na štandovima izložili svoje proizvode.

GALERIJA

« 1 od 21 »

Nakon ragate u centru mjesta na Maloj rivi koncert je održala Domenica.

GALERIJA

« 1 od 25 »

Bio je to koncert koji je privukao veliki broj posjetitelja, većinom djece i roditelja, ali i mnogih starijih mještana iz Vele Luke i Blata. Domenika je dva sata zabavljala veliki broj prisutnih u centru Vele Luke. Tijekom koncerta veloluška Torcida je paljenjem baklji odala počast preminulom Stipi Trojanoviću.                                                                    

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Barbara o novoosnovanom poduzeću Poduzetnički inkubator d.o.o.

Gošća u programu Radija Val Vela Luka, 1.07.2022. u emisiji „Luški petak“ bila je Barbara Mirošević koja je najavila održavanje konferencije-okruglog stola pod nazivom „Poduzetništvo na otocima – izazovi i prilike“ na kojoj će biti predstavljeno novoosnovano trgovačko društvo u vlasništvu Općine Vela Luka – Poduzetnički inkubator Vela Luka d.o.o. za […]