Otvorena izložba slika Miljenka Surjana

Administrator

U subotu, 29. 07. 2017. u 21:30 sati otvorena je izložba slika velolučkog samoukog umjetnika kipara i slikara Miljenka Surjana. Na izložbi je prezentirana dvadesetijedna slika u tehnici ulja platnu. Većina izloženih radova nastala je tijekom 2017. godine, ali posjetitelji imaju priliku vidjeti i nekoliko ranijih radova iz različitih faza autorovog bavljenja slikarstvom koje je započelo sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Prilikom otvorenja izložbe publici se obratila voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka viša kustosica Rada Dragojević Ćosović koja je govorila o autorovom umjetničkom radu i istaknula njegovu prisutnost u kulturnom i umjetničkom životu Vele Luke već gotovo pola stoljeća. Istaknula je utjecaj Međunarodnih susreta likovnih umjetnika koji sus se bijenalno održavali u Veloj Luci od 1968. do 1972. godine na Miljenkov početak bavljenja umjetnošću te je također naglasila kako mu je prvu samostalnu izložbu davne 1972. godine otvorio hrvatski književnik i akademik Velolučanin Šime Vučetić.  Prilikom otvorenja izložbe nekoliko pjesama uz gitaru izveo je velolučki glazbenik Danko Šeparović. Prilikom otvorenja izložbe pročitana je i pjesma „Masline“ velolučke pjesnikinje Ivčice Dragojević  iz zbirke poezije „Mjesec u zvoniku“.

Izložbu su posjetili brojni mještani, a družnje u velolučkom Centru za kulturu trajalo je do kasnih večernjih sati uz pjesmu.

 

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Požar na deponiju smeća Sitnica

Dana 31.07.2017. u 18:52 sati VOC DVD-a Vela Luka prima dojavu o požaru deponija smeća Sitnica.Po primljenoj dojavi izlaze 4 vozila DVD-a Vela Luka sa 7 vatrogasaca.Požarom je zahvaćen jugozapadni dio deponija koji se potpomognut vjetrom brzo širio.Brzom intervencijom DVD-a Vela Luka,Blato i Smokvica i velikim količinama vode iz autocisterni […]