Otvorena izložba Sande Vlašić

Administrator

U petak, 10. 02. 2017. s početkom u 19 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka povodom Valentinova otvorena je izložba akvarela Sande Vlašić. Sanda Vlašić je rođena 1956. i odrasla je u Radovljici. Nakon što je diplomirala engleski i njemački jezik na Sveučilištu u Ljubljani, preselila se u Zagreb gdje je predavala engleski i njemački jezik u srednjim školama. Od 1994. radila je u Australskom veleposlanstvu u Beču, a od 2000. u Australskom veleposlanstvu u Londonu. Od 2014. živi u Veloj Luci. Slikanjem se željela baviti još u mladosti, ali joj se želja ostvarila kada je 2004. godine u Londonu krenula na tečajeve akvarela na kojima je jako puno naučila i stekla osnove za ozbiljnije bavljenje umjetnošću.

Na izložbi u Veloj Luci prezentirano je sedamdesetak radova nastalih u posljednjih desetak godina i na njima su motivi alpskog i mediteranskog krajolika te motivi s brojnih autoričinih putovanja od Indije pa do Mexica, Belizea itd. Osim krajolika, Sanda slika i florealne motive, a na ovoj izložbi može se vidjeti niz akvarela s motivima poljskog i vrtnog cvijeća uglavnom mediteranskog podneblja. Ova izložba je prva samostalna izložba Sande Vlašić, a do sada je sudjelovala na dvije lokalne dobrotvorne izložbe u Engleskoj, a 2015. sudjelovala je na skupnoj izložbi  „Ljubav i otok” u Veloj Luci organiziranoj također povodom Valentinova.

Na otvorenju izložbe nastupile su klape „Lanterna“ i „Proizd“, a o autoričinom radu i izložbi govorili su organizatorica izložbe viša kustosica Rada Dragojević Ćosović i ravnatelj Centra za kulturu dr.sc. Dino Radić.

Veliku podršku u realizaciji izložbe pružio je Sandin suprug gosp. Dalibor Vlašić koji je do sada više puta pomagao u raznim projektima velolučkog Centra za kulturu.

Izložba ostaje otvorena do 24. 02. 2017. i može se razgledati radnim danom od 8 do 15 sati i od 17 do 19 sati. Na Valentinovo će izložba biti otvorena od 8 do 19 sati.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Tekst: CZK

Otvaranje izložbe Sande Vlašić
Foto: CZK
Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Predsjednik Trtajuna u Luškom petku

Gosti u programu radija Val Vela Luka u petak, 24. veljače, u emisiji „Luški petak“, bio je Darko Dragojević, predsjednik Udruge za očuvanje i promicanje pokladnih običaja „Trtajun“.