Održana Ribarska eko-etno večer otoka Korčula

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

Prema programu kulturno zabavnih događanja Luško lito u subotu 26.08.2023. je u Veloj Luci u centru mjesta održana  tradicionalna Ribarska eko-etno večer otoka Korčula. Ova večer narodnih običaja, pjesme, glazbe, plesa i gastronomije doprinosi očuvanju kulturne baštine, tradicije, te promociji turizma i zaštiti autohtonih proizvoda otoka Korčula. Nastupili su mješovita klapa Proizd, plesna sekcija Mafrina FD Kumapnija i KUD Ivan Lozica iz Lumbarde, koji su uz pratnju Narodne glazbe izveli završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“. Na brojnim štandovima OPG-a bili su izloženi suveniri, rukotvorine i razni ekološki proizvodi, vina, rakije, sokovi, slastice, slana riba i slično.

Članice Lige protiv raka su pripremale pršurate, a članovi Luškog lita riblje specijalitete. Sedam kulinarskih parova natjecalo se u pripremi ribljeg specijaliteta Popare. Održana su sportska natjecanja za mlade, Skakanje u vrećama i Prinesi more. Ova Eko-etno večer privukla je veliki broj domaćih i stranih posjetitelja. U gastro natjecanju, kuhanju Popare od ribe, između sedam natjecateljskih parova, nakon analize stručnog žirija u kojem su bili poznati gastro stručnjaci i kuhari Ivana Prižmić i Franci Šeparović i Tonči Surjan, najbolji par, odnosno najbolju Poparu skuhali su Danko Šeparović Dole i Mario Vlašić. Nagradu, pršut i dvije boce vina, uručila im je Općinska načelnica Katarina Gugić. Drugi su bili Josip Dragojević i David Nikolla, oni su dobili veliki sir i dvije boce vina, a treći Ivan Barčot i Nikša Žuvela Mul, koji su dobili dvije boce vina. U gastro natjecanju još su sudjelovali Deni Cetinić i Andrej Borovina, Željka Šeparović i Nikolina Surjan, Mirjana Barec i Pero Sardelić, Berislav Baffo i Vili Vlašić.

Najbolji u skakanju u vrećama bio je Kristian Oreb. U igri Prinesi more, koja se igra u parovima najbolji su bili Marko i Neža iz Slovenije.  Ovu dvanaestu Ribarski eko-etno večer otoka Korčula organizirali su Udruga Luško lito i Turistička zajednica uz pokroviteljstvo Općine Vela Luka.

Foto: Anđela Šćepanović
Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Općina Vela Luka: Obavijest roditeljima o mogućnosti dodatnog subvencioniranja cijene boravka djece u dječjem vrtiću „Radost“ Vela Luka (pedagoška 2023./2024.)

Cijene vrtićkih programa iznose, kako slijedi: Usluga  Redovna cijena (EUR) Petosatni boravak 42,47 Devetosatni boravak 73,00 Jaslice 79,63 Pravo na besplatan petosatni boravak djece u Dječjem vrtiću “Radost” u Veloj Luci, ostvaruju roditelji ili samohrani roditelji djece, koji su temeljem rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad Podružnica Korčula, korisnici prava […]