Održan festival Vela Luka Outdoors 2023.

Administrator

U petak, 22. rujna manifestacija Vela Luka Outdoors otvorena je putopisnim predavanjem  poznatog avanturista Nikole Horvata – Tesle.
U subotu, 23. rujna održano je 9 izdanje Vela Luka Outdoorsa, ali u nešto drukčijem obliku. Naime, radi najavljene iznimno loše prognoze, nekoliko dana ranije organizatori su odlučili da se biciklistička i dječja utrka neće održati, već odgoditi za 8.10.
Kako su prognoze i najavile, možda čak i gore od najavljenog, bilo je vrijeme tog dana. Kiša je padala bez prestanka, a bilo je i povremenih grmljavinskih bljeskova. Unatoč svemu, održale su se 3 utrke i to: Malahni trail (5 km), Mali trail (12 km) i Veli trail (25 km). Suprotno očekivanjima, vrlo malo sudionika je odustalo, pa je tako na Malahnom trailu nastupilo 37 natjecatelja, na Malom 63, a na Velom 19 te su svi uspješno završili utrku.
Preko 50 volontera je osiguravao trkačima okrepu i smjer na stazi. U natkrivenom dijelu Hotela Korkyra je preseljena večera, dodjela nagrada i zabava.


Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima:
Malahni trail:
1.    Pavo Čančar
2.    Nikola Franulović
3.    Edin Pašić
1.    Tea Šeparović
2.    Lucija Usmiani
3.    Zrinka Favro
Mali trail:
1.    Leo Zlokić
2.    Tonći Borovac
3.    Frano Pecotić
1.    Daria Lazić
2.    Monika Vištica
3.    Jelena Surjan
Veli trail:
1.    Vito Prižmić
2.    Tomislav Krilić
3.    Sandro Čičin-Šain
1.    Karmen Kostanić-Jurić
2.    Jelena Barčot
3.    Tanja Budimir Bekan


Zbog lošeg vremena tradicionalni izlet na Proizd nije održan. U nedjelju je manifestacija zatvorena Stand-up nastupom poznatog komičara Josipa Škilje.
Ovaj događaj organizira Turistička zajednica Vela Luka, HPD Mareta i TTK klub Strka uz podršku Općine Vela Luka i HGSS-a. Naravno, značajan doprinos su dali i brojni sponzori.

Tekst: Jasna Maričić

Više fotografija možete pogledati na facebook stranicama Vela Luka Outdoorsa

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Edukacija "(O)PG - kako ga osnovati, kako poslovati, kako dobiti potporu?”

Imate OPG, ali još niste sigurni koje su vaše obveze i davanja? Želite pokrenuti OPG, a ne znate koji su koraci osnivanja, uvjeti za prodaju proizvoda? Ne znate koji su uvjeti za obavljanje ugostiteljskih i turističkih usluga na OPG-u? Želite znati više o mogućnostima financiranja? Centar za poduzetništvo organizira besplatnu […]