Mladi glazbenici odali počast Oliveru koncertom “Evo mene među moje”

Administrator
Foto: Saša Prižmić

Vela Luka iznova obojana posebnom energijom.Vela Luka je i sinoć bila u znaku Olivera Dragojevića a koncertom „Evo mene među moje“ mlade hrvatske glazbene nade obojale su Vela Luku jednom sasvim novom energijom.

Ovaj put, svjetla pozornice uperena su bila u 16 pjevača i pjevačica, mladih i obećavajućih talenata, koje su većinom iznjedrile popularne emisije A-strana i The Voice.Tako su već mnogima omiljena imena zasjala pod velolučkim nebom, nižući najljepše pjesme Oliverove bogate diskografije – Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško – otvorili su koncert zajedničkom izvedbom pjesme „Dobar dan“.

Nakon toga, nizali su se sve one pjesme i stihovi, njih teško odabranih tridesetak, koje su najljepše i najbolje zaokružile cijelu priču, od „Dobro jutro tugo“, „Pismo moja“, „Što to bješe ljubav“, „Što učinila si ti“, „Nisam te zaslužio“, „Vridilo je“ preko „Gdje to piše?“, „Tko sam ja da ti sudim“, „Ljubav je tvoja kao vino“, „Cesarica“, „Moj lipi anđele“ i naravno „Trag u beskraju“.Neke izvedbe ostavile su publiku pod posebnim dojmom pa je tako Uršula Najev interpretacijom pjesme „Ništa nova“ ostavila sve bez daha i dobila najveći spontani aplauz publike, dok je Sabrina Hebiri svojim emotivnim nastupom u trudnoći donijela suze i emociju na pozornicu prilikom izvedbe pjesme „Ključ života“. Mia Dimšić oduševila je prisutne izvedbom pjesme „Oprosti mi pape“ a trenucima kada je aktualni pobjednik The Voicea, Vinko Ćemeraš, izvodio posljednje stihove „Nocturna“, Vesna Dragojević nije mogla suspregnuti suze.Večer je završena zajedničkom izvedbom šesnaest glazbenika, a na redu su bile „Cesarica“ i„Moj lipi anđele“ te „Vjeruj u ljubav“ dok je posljednja, „Galeb i ja“, uz velik i dugotrajan pljesak publike odjekivala Vela Lukom još do dugo u noć.Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić, na kraju programa zahvalila se svima prisutnima, svima koji su pratili kako Vela Luka diše zadnjih dana te disali s njom, Oliverovoj obitelji, glazbenicima, suradnicima, Velolučanima i svima onima koji pomažu osvijetliti i dalje Oliverov trag u beskraju.Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.

Izvor: TZ Vela Luka

Mladi glazbenici odali počast Oliveru, Vela Luka iznova obojana posebnom energijom.Vela Luka je i sinoć bila u znaku…

Gepostet von Vela Luka Tourist Board am Freitag, 31. Juli 2020
Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Održano predstavljanje knjige „Oliver Dragojević: Trag u beskraju“ autora Zlatka Galla

U srijedu, 29. srpnja 2020. u atriju Centra za kulturu Vela Luka održano je predstavljanje knjige „Oliver Dragojević: Trag u beskraju“ autora Zlatka Galla. Zlatko Gall je novinar, pisac i glazbeni kritičar, kolumnist i komentator Slobodne Dalmacije, a ovo je njegova druga knjiga o Oliveru Dragojeviću. Predstavljajući svoju knjigu Zlatko […]