Izvijana zastava na Pinski rat

Administrator

U organizaciji Općine Vela Luka, u petak 1.siječnja 2016. godine točno u podne, tradicionalno uz popratnu eksploziju, na brdu Pinski rat je izvijana hrvatska zastava.                                                   Zastava je izvijana u znak sjećanja na događaj iz 1943. godine, kada su Veloluški antifašisti pok. Tihomir Oreb Šorić, Petar Barčot Kapno i Stanko Mirošević Dubaj u tada okupiranoj Veloj Luci izvijali zastavu na brdu Pinski rat, stavljajući time jasno do znanja talijanskom okupatoru da napusti ovo područje, što je u to vrijeme bio vrlo hrabar potez, pogotovo jer se tada veliki broj naoružanih okupatorskih vojnika nalazio u centru mjesta na Veloj rivi.

Ovu tradiciju vijanja zastave 1. siječnja, točno u podne, mnogi Velolučani pratili su iz centra mjesta. Kao i svake godine do sada, Narodna glazba Vele Luke je prigodnim sviranjem u centru mjesta uveličala ovaj događaj. (TS)

 

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dr. Marović u Radiju Val

Gost u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 8.siječnja 2016., u emisiji „Tko pita ne skita“ bio je ginekolog dr. Mijodrag Marović iz Korčule. Povod razgovora bio je „Dan mimoza“ i Europski mjesec borbe protiv raka vrata maternice. Dr. Marović je govorio o „Danu mimoza“ posvećenom prevenciji i ranom […]