Glavni godišnji nastup Folklornog društva Kumpanija

Administrator

U sklopu proslave dana općine Vela Luka, tj. na blagdan sv. Josipa, folklorno društvo Kumpanija je kao i svake godine održalo svoj glavni godišnji nastup na pijaci ispred župne crkve sv. Josipa. Kumpanija nam je već tradicionalno na dan općine pripremila bogat program uz klapsku pjesmu i različite plesove.

Ovaj nastup je ujedno bila i prigoda da se predsjednik folklornog društva kumpanija Sreten Žuvela zahvali dugogodišnjoj članici Darinki koja je svih ovih godina vodila brigu od nošnjama, a sada to prepušta mlađim naraštajima.Kao i prethodnih godina dodjeljene su zahvalnice učenicima Osnovne škole “Vela Luka” za njihovo sudjelovanje u folklornom društvu.

 

Također se spomenuo i velolučanin Milan Oreb koji nas je napustio 19.12.2014.godine. Milan je važan dio ovog društva, jer upravo je on bio jedan od najvećih inicijatora i zagovaratelja obnove folklornog društva u koje je uložio svoj velik trud i znanje.

 

Kroz cijeli nastup Kumpanije, od klapa, preko najmlađih plesača, pa do najstarijih članova društva, mnogobrojna publika na pijaci ispred župne crkve sv. Josipa je bila oduševljena što je pokazivala glasnim pljeskanjem. Folklorno društvo Kumpanija je još jednom pokazalo koliko su važan dio kulture Vele Luke, te privuklo mnogobrojnu publiku na prepunoj pijaci.

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Predstavljanje poezije Dobrile Franetović-Kuzmić

U četvrtak, 19. ožujka 2015. u Galeriji Centra za kulturu održana je prva večer manifestacije “Proljeće s Vučetićem” . Ravnateljica Narodne knjižnice “Šime Vučetić” Anita Borovina pozdravila je prisutne i istaknula da je manifestacija pokrenuta s ciljem promoviranja stvaralaštva našeg akademika Šime Vučetića, ali i cjelokupnog književnog stvaralaštva Velolučana i […]