Adriana Meglaj održala tečaj o’pleti u Veloj Luci

Administrator
Foto: NK Šime Vučetić

Proteklog tjedna je u Narodnoj knjižnici Šime Vučetić održan trodnevni tečaj pletenja pod nazivom O’pleti. Tečaj je vodila Adriana Meglaj certificirana instruktorica pletenja i kukičanja. Adriana svojim radionicama nastoji tradicijsku vještinu pletenja približi mlađim generacijama i oteti zaboravu, rušeći pritom predrasude kako se pletenjem bave starije žene. Pletilje su na ovoj trodnevnoj radionici u ugodnoj i opuštenoj atmosferi usvajale vještinu pletenja.

I djeca s se upoznala s pletenjem

U sklopu ovog tečaja, Adriana Meglaj je održala i radionicu za djecu. Pletenje je zaokupilo i razveselilo djecu što možemo vidjeti i na fotografiji iz Narodne knjižnice Šime Vučetić.

Foto: NK Šime Vučetić

Ovo je zasgurno bilo jedno novo i vrijedno iskustvo za djecu, a isto tako i za žene koje su sudjelovale na ovom tečaju.

Tečaj je realiziran zahvaljujući financijskoj potpori Dubrovačko-neretvanske županije odnosno Programu javnih potreba u kulturi.

Izvor: Narodna knjižnica Šime Vučetić

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Poziv na predstavljanje knjige "Zemlja uvezene povijesti- Dnevnički zapisi iz Australije"

Narodna knjižnica „Šime Vučetić“ i Centar za kulturu Vela Luka pozivaju Vas na predstavljanje knjige “Zemlja uvezene povijesti- Dnevnički zapisi iz Australije” autorice Marice Žanetić Malenice u petak, 15. studenog 2019. u 19:00 h u galeriji Centra za kulturu Vela Luka. Veselimo se Vašem dolasku! Narodna knjižnica Šime Vučetić