Požar na području Smokvice se proširio

Administrator
Gašenje požara u Smokvici 05.04.2020. Foto: Mario Telenta

Požar koji je u nedjelju rano ujutro buknuo u Općini Smokvica na Korčuli tijekom dana se proširio zbog jakog vjetra i guste borove šume te do večeri nije stavljen pod nadzor, ali kuće nisu ugrožene, potvrdio je Hini u nedjelju navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

 

Simović je naveo kako je pred šezdesetak vatrogasaca ‘duga noć, ali i sutrašnji dan’, ali i najavio dolazak pojačanja, javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Dubrovnika, Slanog, Putnikovića i Orebića te državne interventne postrojbe iz Dubrovnika.

„Zahtjevan je požar, uz jak vjetar. Dok je vrijeme dozvoljavalo požar su gasila i dva kanadera, ali ne može se bez vatrogasaca na terenu. Uspjeli smo ga donekle zaokružiti, ali još je velika borba pred nama. Uz sve to, moramo paziti i na sve mjere zbog koronavirusa“, rekao je Simović.

Požar na grubom terenu na predjelu Smolinja buknuo je u nedjelju oko 4.30, a požar gasi 60-ak vatrogasaca sa 20-ak vozila.

Autor: HINA

Foto: Mario Telenta, Općina Smokvica

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

U Hrvatskoj je u nedjelju potvrđena 3 nova smrtna slučaja koronavirusom

U Hrvatskoj su u nedjelju potvrđene tri nova smrtna slučaja, među njima prvi u Zadru i Dubrovniku, a ukupan broj zaraženih porastao je s 56 novopotvrđenih slučajeva na 1182, čime je zadržana linearna epidemiološka linija rasta oboljenja od Covida-19 od kojeg je u svijetu umrlo više od 66 tisuća ljudi. […]