Tko pita ne skita: Razgovor povodom Međunarodnog dana žena

Administrator
Tonči Surjan i Katarina Gugić

Gošće u programu Radija Val Vela Luka ovog petka 4.ožujka 2022. u emisiji „Tko pita ne skita“ bile su Katarina Gugić općinska načelnica Vele Luke, Nika Silić Maroević gradonačelnica grada Korčule i Marija Klisura načelnica općine Lumbarda.

Kako se približavamo 8.ožujku Međunarodnom danu žena, današnja emisija bila je posvećena ženama. Kroz povijest uloga žena u obitelji i društvu se mijenjala. Većinom, žena je bila u podređenoj ulozi, a u zadnje vrijeme to se donekle ispravlja i žena postaje sve ravnopravnija s muškarcima. Žene su danas u naprednom društvu obrazovanije i pokušavaju biti ono što požele, žele sudjelovati u poslovnom i političkom životu ravnopravno s muškarcima. Na otoku Korčuli je pet jedinica lokalne samouprave, četiri općine i jedan grad, a vlast su u tri od pet jedinica lokalne samouprave preuzele žene – Katarina Gugić, Nika Silić Maroević i Marija Klisura. One su govorile o svom radu, kako je to biti žena u politici, razlozima kandidiranja za gradonačelnicu, svom poslu i obitelji. U studiju Radija Val Vela Luka bila je Katarina Gugić, a putem telefona čuli smo Niku Silić Maroević gradonačelnicu grada Korčule i načelnicu općine Lumbarda Mariju Klisura. Razgovor je vodio Tonči Surjan.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Luški petak: Rada Dragojević Ćosović

Gošća u programu Radija Val Vela Luka u emisiji „Luški petak“ bila je prof. Rada Dragojević Ćosović, viša kustosica i voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka. Govorila je o radu galerije Centra za kulturu Vela Luka tijekom 2021. i planovima za 2022.godinu. Razgovor je vodio Tonči Surjan.