Luški petak: Rada Dragojević Ćosović o dosadašnjem djelovanju galerije Centra za kulturu

Administrator
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gošća u programu Radija Val Vela Luka u emisiji „Luški petak“ 3.ožujka 2023. bila je Rada Dragojević Ćosović, viša kustosica i voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka.

S obzirom na to da se prostor Centra za kulturu Vela Luka prenamjenjuje u prostor posvećen velolučaninu Oliveru Dragojeviću, govorila je o dosadašnjem djelovanju galerije Centra za kulturu i njenom značaju u kulturnom životu mjesta posljednjih četrdesetak godina. Podsjetila nas je gdje se je sve kroz povijest odvijala izložbena djelatnost u mjestu, koje godine je palača Franulović poprimila današnji izgled, kako je funkcionirala izložbena djelatnost od preuređenja zgrade, koji su se sve ljudi brinuli o muzejsko-galerijskoj djelatnosti u mjestu, koliko je važno imati galerijski prostor u mjestu, tko je pomagao i što se je sve događalo u galeriji. Razgovor je vodio Tonči Surjan.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Miki trasi u emisiji Tko pita ne skita

Gošća u programu Radija Val Vela Luka, 3.03.2023. u emisiji „Tko pita ne skita“ bila je Mirjana Žuvela, predsjednica udruge Miki Trasi. Mirjana je govorila o radu udruge Miki Trasi u prošloj godini i planovima za ovu. Naglasila je uspješno održani festival djeteta „Mala Vela Luka“ sa održanim raznim radionicama, […]