Luški petak: Ofelija Dragojević o organizaciji okruglog stola na temu „Zanimanje kuhar – škola – praksa – život“

Administrator

Gošća u programu Radija Val Vela Luka, 29.04.2022. u emisiji „Luški petak“ bila je Ofelija Dragojević, ravnateljica Srednje škole Vela Luka.

Povod razgovora bio je organizacija okruglog stola na temu „Zanimanje kuhar – škola – praksa – život“, koji će se popodne održat u Srednjoj školi u sklopu svečanosti otvaranja novog školskog praktikuma. Ofelija je govorila o razlozima održavanja okruglog stola, temama i sudionicima, s ciljem promoviranja ugostiteljskih zanimanja i isticanja problema deficitarnih zanimanja, naročito kuhara s kojima se susreću ugostiteljski radnici.

Iz tog razloga uredili su i opremili novi školski praktikum kako bi potaknuli veći interes učenika za upis ovog zanimanja već slijedeće godine. Razgovor je vodio Tonči Surjan.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Enes Kišević predstavio 10 riječi za Noinu arku

Proteklog petka, 6. svibnja u restoranu Dalmacija u Veloj Luci je održano predstavljanje knjige poznatog pjesnika i dramskog umjetnika Enesa Kiševića, 10 riječi za Noinu arku. Večer je započela pjesmom Mješovite klape Kumpanija. Uvodnu riječ je održala Mirjana Žuvela, nakon čega se svima obratio i Enes Kišević. Sedamdesetak okupljenih je […]