Gost Franko Marinović

Administrator

Gost u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 30. rujna, u emisiji „Tko pita ne skita“ bio je Franko Marinović dipl.ing.agronomije, viši stručni savjetnik iz Poljoprivredno savjetodavne službe Dubrovačko neretvanske županije ispostava Korčula-Lastovo. On je govorio o stanju u maslinicima i vinogradima, nakon dugotrajne suše.

Pojasnio je razliku među sortama vinove loze, po ukusu i kvaliteti, te koje su sorte otpornije na sušu. Govorio je o zaštiti stabala i ploda masline, te naglasio kako ova godina nije baš dobra za urod maslina. Govorio je i o stanju u voćnjacima, posebno o mandarinama i narančama, te nekim odredbama EU o zabrani korištenja dosadašnjih pesticida za uništavanje korova, naglasivši da je korov najbolje kosit. Razgovor je vodio Tonči Surjan.

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Još jedan uspjeh Udruge maslinara Vela Luka

Gošće u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 7.10.2016. u emisiji „Luški petak“, bile su Barbara Mirošević, dipl.ing. agronomije i potpredsjednica Udruge maslinara Vela Luka, te mr.tehničkih znanosti Marija Marinović, dugogodišnja članica ove udruge.