Poziv na izložbu udruge Naši trudi

Administrator
Naši trudi

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe članova Udruge „Naši trudi“ u petak, 13. 12. 2019. u 19 sati i na predstavljanje Veloluškog spomenara u petak, 13. 12. 2019. 20 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka.

Kulturno-umjetnička udruga „Naši trudi“ osnovana je 2013. godine, a okuplja afirmirane i neafirmirane umjetnike i kreativce s otoka Korčule i šire, koji izrađuju unikatne proizvode izrađene uglavnom od autohtonih prirodnih materijala, a s ciljem prezentiranja otoka, Dalmacije i Mediterana te poboljšanja kvalitete života na otoku i obogaćenja lokalne kulturno-umjetničke ponude. Osim u Veloj Luci, Udruga „Naši trudi“ izlagala je u Splitu, Drnišu, u Kaštelima, na otoku Braču, u Trogiru i u Splitu. Kroz svoje programe i aktivnosti Udruga „Naši trudi“ potiče svoje članove na kreativnost, aktivno i smisleno druženje s ljudima sličnih kreativnih likovnih senzibiliteta, razmjenu ideja i iskustava, a ujedno obogaćuje život mjesta u cjelini.


Udruga „Naši trudi“ do sada je u Veloj Luci imala tri izložbe. Prvu izložbu Udruga je imala u prosincu 2013. godine kada je u galeriji Centra za kulturu Vela Luka organizirana skupna izložba svih članova Udruge uz bogat kulturni program, a u lipnju 2014. godine Udruga je u suradnji s Centrom za kulturu Vela Luka organizirala humanitarnu izložbu za pomoć stradalima od poplave u Slavoniji. Također, veliki broj članova Udruge „Naši trudi“ sudjelovao je svojim radovima na tradicionalnoj izložbi u Centru za kulturu Vela Luka povodom Valentinova 2014. godine.
Na adventskoj izložbi u prosincu 2014. godine prezentirani su radovi članova Udruge „Naši trudi“ kojima se po sistemu patchworka nastojalo stvoriti božićni ugođaj kreativnog i otvorenog „Dnevnog boravka“ s intencijom stvaranja opuštene blagdanske atmosfere u galerijskom prostoru i interakcije posjetitelja i članova Udruge.


S istim ciljem članovi Udruge „Naši trudi“ i ove godine predstavljaju svoje radove velolučkoj publici kojoj će predstaviti svoje recentne radove, a koji su rezultat cjelogodišnjih kreativnih aktivnosti i različitih interesa članova Udruge. Predmeti su mahom dekorativni i izrađeni od drva, kamena i tekstila, a imaju i uporabnu vrijednost. Članovi Udruge „Naši trudi“ šiju, kukičaju, klešu, rezbare, slikaju, pišu i dobro kuhaju. Pridužite nam se!


Veselimo se Vašem dolasku!

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Poziv na radionicu "Pletionica snova" za djecu

Narodna knjižnica “Šime Vučetić” i Udruga Naši trudi pozivaju djecu u dobi od 8 do 12 godina na radionice pod nazivom “Pletionica snova”. Radionice će se održati u četvrtak i petak, 12 i 13. prosinca 2019. u 16:00 sati. Sa sobom donijeti staru majicu, iglu, konac, škare, 2 vezice za […]