Odluka o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila

Administrator
Foto: Pixabay

Ovom Odlukom se, za vrijeme proglašene epidemije koronavirusa, određuje način postupanja i primjena karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta nakon ulaska u Republiku Hrvatsku.

Hrvatski državljani i strani državljani s odobrenim boravkom u Republici Hrvatskoj, koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu, nakon utovara ili istovara robe, mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući propisane mjere samoizolacije te na poziv poslodavca obavljati daljnje prijevozničke aktivnosti bez vremenskog ograničenja boravka u kućnoj izolaciji. 

Ako vozači primijete siptome bolesti, dužni su se telefonskim putem, radi dobivanja daljnjih uputa, odmah obratiti izabranom liječniku obitejske medicine.

Ako gore navedeni vozači nisu u mogućnosti, nakon utovara i istovara robe, boraviti u kućnoj izolaciji u vlastitom domu, mogu koristiti smještaj u karanteni/ samoizolaciji organiziranoj od strane poslodavca, a koja je prethodno potvrđena od nadležnih županijskih stožera civilne zaštite.
Ako je boravak u karanteni/ samoizolaciji kraći od 24 sata, vozači teretnog vozila dužni su dnevni odmor provoditi u prostoru kabine svog vozila parkiranog na parkiralištu poslodavca. 

Ako vozači teretnih vozila međunarodnog transporta nisu u mogućnosti, iz objektivnih razloga, koristiti opisani smještaj iz ove Odluke, mogu boraviti u prostoru karantene u orgaizaciji županijskih stožera civilne zaštite.
Ako je boravak u karanteni kraći od 24 sata, vozači teretnih vozila dužni su dnevni odmor provoditi u prostoru kabine svog vozila parkiranog na parkiralištu karantene. Odredbe iz ove točke odnose se i na vozače koji voze za strane prijevoznike.

Prilikom boravka u kućnoj izolaciji ili u karanteni/ samoizolaciji koju je organizirao poslodavac ili u karantetni koju su organizirali županijski stožeri civilne zaštite, vozači su se dužni pridržavati mjera propisanih u samoizolaciji. 

Stožeri civilne zaštite, Ravnateljstvo policije i Državni inspektorat dužni su za provedbu i nadzor ove Oluke.

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaju važiti sve ranije dane upute o katanteni za vozače.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama.

Odluku možete preuzeti ovdje

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

U Dubrovačko - Neretvanskoj županiji pet novooboljelih, ukupan broj 31

Pet je novooboljelih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, pa je trenutni ukupni broj pozitivnih 31, a tijekom dana poslano je još 14 uzoraka na testiranje, objavio je u petak oko 15 sati županijski stožer Civilne zaštite. Ranije danas županijski  stožer je objavio kako je izliječena pacijentica kojoj je bris uzet 20. […]