OBAVIJEST Policijske uprave dubrovačko – neretvanke

Administrator
MUP

Dragi sugrađani i sugrađanke, pred nama je blagdan Uskrsa koji se tradicionalno slavi u krugu obitelji. Pred nama je također vikend za koji meteorolozi najavljuju toplo i sunčano vrijeme, ali još jednom vas želimo podsjetiti da su na snazi mjere iz odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na zabrane javnog okupljanja, zabranu okupljanja više od pet osoba na javnom mjestu i mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima.

Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnose se na ulice, trgove, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer će tada biti vrlo teško poštivati pravila socijalnog distanciranja i izbjegavanja kontakata.

Ne zaboravite da svojim odgovornim ponašanjem i dosljednim provođenjem naloženih mjera osobno činite najbolje što možete za sebe i svoje bližnje, ali i za čitavu zajednicu što će u konačnici dovesti do bržeg završetka ovog iznimno zahtjevnog perioda u našim životima.

Zahvaljujemo se velikom broju građana koji vrlo savjesno poštuju odluke Stožera i preporuke epidemiologa, a svim onima koji su se malo opustili želimo poručiti da svojim izlaskom ugrožavaju sebe, svoje bližnje, prijatelje, poznanike, trgovce, liječnike kao i nas policajce stoga apeliramo da OSTANETE DOMA!

Policijski službenici i djelatnici civilne zaštite neće imati privilegiju ovog vikenda ostati u svojim domovima sa svojim obiteljima, već će biti na terenu i nadzirati provođenje odluka kako bi ova neugodna epidemiološka situacija završila sa što manje posljedica. Policijska uprava dubrovačko-neretvanska svim građanima koji ga slave želi sretan i blagoslovljen Uskrs!

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Zabilježen prvi slučaj koronavirusa kod korisnika Doma za starije osobe u DNŽ

Stožer za civilnu zaštitu Dubrovčko-neretvanske županije izvijestio je u petak na izvanrednoj konferenciji za medije kako je zabilježen prvi slučaj koronavirusa kod jedne korisnice Doma za starije osobe u našoj županiji. Riječ je o privatnom Domu koji se nalazi u Pločama, a u kojem je već ranije testirana pozitivno jedna […]