Obavijest otočanima o podnošenju zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava otočane da Zahtjev za izdavanje otočne iskaznice za povlašteni prijevoz mogu podnijeti putem sustava e-Građani.

Elektronička usluga podnošenja zahtjeva za izdavanje otočne iskaznice dostupna je poveznici https://www.otocna-iskaznica.hr te na službenoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet. Usluzi će se također moći pristupiti i direktno preko portala e-Građani odabirom usluge iz kategorije Promet i vozila.

Korisnici će elektronskim putem moći podnijeti zahtjev za izdavanje otočne iskaznice za osobu ili za vozilo te će putem sustava e-građani biti obaviješteni o statusu svog zahtjeva. Korisnik za uspješnu obradu zahtjeva prije popunjavanja Zahtjeva online treba imati izvršenu uplatu u državi proračun za izdavanje otočne iskaznice (65,00 kn za izdavanje otočne iskaznice za osobu i 80,00 kn za iskaznicu za vozilo) kao i skeniranu fotografiju za osobni dokument (dimenzija 35 mmX 45 mm) koja će se aplicirati na otočnu iskaznicu za osobu. Otočna iskaznica će korisnicima biti dostavljena u poštanski ured koji odaberu prilikom podnošenja zahtjeva, a u roku od 20 dana od dana odobrenja zahtjeva.

I dalje će se zahtjevi zaprimati u poštanskim uredima s popisa:
POPIS POŠTANSKIH UREDA ZA ZAPRIMANJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE OTOČNIH ISKAZNICA
Za tehničku podršku ili prijavu problema korisnici se mogu obratiti na kontakt telefon 0800 0440 (Radno vrijeme kontakt centra: Pon-Pet od 08:00-16:00) ili na e-mail adresu za prijavu problema: podrska@otocna-iskaznica.hr .

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Općina Smokvica: Trenutno na požarištu nema otvorenog plamena

Vatrogasci su proveli čitavu noć čuvajući požarište na području Općine Smokvica gdje je požar izbio u ranojutarnjim satima protekle nedjelje. Kako piše na službenoj facebook stranici Općine Smokvica trenutno nema otvorenog plamena. Od jutros su smanjene vatrogasne snage na požarištu, te se sada tamo nalazi 20 vatrogasaca s 8 vozila […]