Najava digitalne Noći muzeja

Administrator

Dragi svi,

Centar za kulturu Vela Luka pridružio se i ove godine kulturnoj manifestaciji Noć muzeja koja će se održati u petak, 29. 1. 2021. s početkom u 18h. Prema preporukama Hrvatskog muzejskog društva 16. digitalna Noć muzeja odvijat će se virtualno pod temom „Zadaće muzeja u uvjetima kriza“. Jedna od glavnih zadaća muzeja je edukacija i očuvanje sjećanja pa smo ove godine odlučili u suradnji s Inicijativom za promicanje pomorske baštine Vela Luka predstaviti važan segment velolučke pomorske baštine, velolučkog  brodara „Dalmatinska plovidba“.

Predstavljanje započinje 29. 1. 2021. u 18 sati i moći se pratiti na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/Galerija-Centra-za-kulturu-Vela-Luka 608299815981398/live_videos, a sažetak programa s vremenom odvijanja možete vidjeti u nastavku ili na digitalnoj platformi HMD-a, a link je https://nocmuzeja.hr/muzej/centar-za-kulturu-vela-luka/

YouTube: 

U Noći muzeja 29. 1. 2021. S početkom u 18 h Centar za kulturu Vela Luka i Inicijativa za promicanje pomorske baštine Vele Luke predstavit će kalendar “Pomorstvo Vele Luke 2021 – Obalna i Dalmatinska plovidba” kojim se prezentira bogata pomorska baština Vele Luke, ovaj put fokusirana na nekad uspješnu velolučku brodarsku tvrtku “Dalmatinska plovidba” koja je zapošljavala veliki broj pomoraca iz Vele Luke, otoka Korčule i puno šire te bitno utjecala na život mještana, njihov standard i način života. Prezentacija će biti popraćena prigodnim glazbenim programom, a s ciljem očuvanja i promicanja  pomorske baštine koja je jedna od najvažnijih sastavnica našeg identiteta.

Kalendar će uz fotografsku prezentaciju predstaviti član Inicijative za promicanje pomorske baštine Vele Luke prof. Tonko Barčot, na predstavljanju će govoriti ravnatelj Centra za kulturu dr. sc. Dinko Radić i član Inicijative za promicanje pomorske baštine Vele Luke Veselin Oreb, a  program će voditi viša kustosica Rada Dragojević Ćosović. Glazbeni gosti 16. Noći muzeja u Veloj Luci su Sonja Dragojević i Franko Bačić.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Rezultati lokalnih izbora u Veloj Luci

REZULTATI LOKALNIH IZBORAUVELOJ LUCI ZA NAČELNIKA/NAČELNICU REZULTATI LOKALNIH IZBORA ZA OPĆINSKO VIJEĆE Izvor: izbori.hr