LAG5: Javno savjetovanje za 4. izmjenu Lokalne razvojne strategije

Administrator

Lokalna akcijska grupa “LAG 5” otvara javno savjetovanje za 4. izmjenu Lokalne razvojne strategije. 

Pozivamo Vas da ispunite online upitnik, a kako bismo zajedno osigurali da još bolje odgovorimo potrebama dionika i ostvarenju razvojnih ciljeva i vizije LAG 5 područja. 

Online informativna radionica o natječajima iz Lokalne razvojne strategije će se održati u petak 24.04.2020. u 10:00 sati. Moći ćete ju pratiti na ovoj poveznici

Lokalna razvojna strategija (LRS) je strateški dokument LAG-a 5, usklađen s ciljevima LEADER-a i PRR RH, izrađen 2016. Na temelju analize stanja, identificiranih razvojnih problema i mogućnosti ali i prednosti područja, dionici i članovi su utvrdili viziju i strateške ciljeve razvoja LAG-a 5. Definirali su i mjere i tipove operacija/razvojne projekte čija će provedba osigurati ostvarenje ciljeva i doprinijeti ostvarenju vizije LAG-a 5. 

Javnim savjetovanjem će se ispitati interes za prijavu na pojedine natječaje predviđene LRS-om. Sukladno rezultatima, sredstva predviđena LRS-om za provedbu pojedinih mjera/tipova operacija realocirat će se na mjere za koje se pokaže veći interes te će se mijenjati i iznos potpore za provedbu razvojnih projekata. Na taj način ćemo osigurati da provedba LRS što bolje odgovara potrebama dionika i rezultira boljim i bržim ispunjenjem definiranih razvojnih ciljeva 

Pregled mjera/tipova operacija: 

1. TO 1.1.1. (TO 4.1.1. PRR-a RH) Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstavaSvrha: Ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanju kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovoj održivosti.Intenzitet potpore: do 50% prihvatljivih troškova projekta. Za mlade poljoprivrednike intenzitet potpore uvećava se za 20%.Najniža vrijednost potpore po projektu: 5.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. 

2. TO 1.1.4. (TO 6.3.1. PRR-a RH) Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstavaSvrha: Pomoć malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivom razvoju, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu, u svrhu zarade dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području.Visina potpore po projektu iznosi 15.000 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti.Intenzitet potpore: potpora se dodjeljuje u obliku paušalnog iznosa. 

3. TO 2.1.2. (TO 6.4.1. PRR-a RH) Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjimaSvrha: Razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.Intenzitet potpore: do 100% prihvatljivih troškova.Najniža vrijednost potpore: 25.000,00 EUR. 

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na e-mail ured@lag5.hr. 

Lokalna akcijska grupa ”LAG 5”

 

Attachments

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Dubrovačko-neretvanska županija četvrti dan bez novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji već četvrti dan nema novozaraženih koronavirusom pa je ukupan broj pozitivnih i dalje 110, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić istaknuo je kako višednevno razdoblje bez pozitivnih na Covid-19 ne znači i opuštanje u provedbi preventivnih mjera. […]