Glazbeni spektakl “Trag u beskraju” ove godine slavi stvaralaštvo Olivera Dragojevića

Administrator

U čast velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića u Veloj Luci i ove godine bit će niz događanja u sklopu umjetničkog projekta „Trag u beskraju“. Manifestacija će 5. godinuza redom imati prigodan i bogat program kojima se slavi lik i djelo Olivera Dragojevića, koji je tijekom bogate glazbene karijere ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti.

Podjeli ovaj sadržaj

Emotivna glazbena priča i ove godine u Oliverovoj Veloj Luci okuplja poznate glazbenike

U čast velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića u Veloj Luci i ove godine bit će niz događanja u sklopu umjetničkog projekta „Trag u beskraju“. Manifestacija će 5. godinuza redom imati prigodan i bogat program kojima se slavi lik i djelo Olivera Dragojevića, koji je tijekom bogate glazbene karijere ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti. Središnji događaj je svakako koncert na rivi koji je otvoren za javnost, a to je ujedno i vrhunac glazbeno-umjetničkog projekta. Cilj manifestacije jepodsjetiti na ljepotu osjećaja sreće i radosti koju Oliverove pjesme izazivaju.

„Trag u beskraju“ započet će tradicionalnim koncertom na trajektu Jadrolinije „Korčula“ u srijedu 26. srpnja koji će isploviti iz Splita u 17:30 za Oliverovu Vela Luku. Nastupit će Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo. Svi koji kupe kartu za ovaj trajekt imat će priliku uživati u pjesmi i veselju poznatih izvođača koji će pjevati Oliverove pjesme. U četvrtak, 27. srpnja u 21:30 je otvorenje izložbe „Oliver privatno“ u dvorani Glazbene škole „Oliver Dragojević“, a na istoj lokaciji je u petak 28. srpnjau 21:30 promocija knjige nota „Oliver i Zdenko“ čiji autor je Ante Gelo. 

Kao i prošle godine, na pontonu ispred rive je središnji događaj programa – koncert „Trag u beskraju“. Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo kojeg je s Oliverom vezalo dugogodišnje prijateljstvo i suradnja. Koncert  će 29. srpnja okupitimnoga poznata imena hrvatske glazbene scene. U čast Oliveru pjevat će Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljačai Dupini. Putem direktnog prijenosa na HRT-u od 21:30, gledatelji ispred malih ekrana će također moći pratiti centralni koncert manifestacije. 

Nedjelja 30. srpnja je rezervirana za koncert „Kad mi dođeš ti“, autorsku večer Vinka Barčota, s početkom u 21:30, na pijaci crkve Sv. Josipa. Na koncertu nastupaju Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i Kvartet Sequentia, a ulaznice možete kupiti na entrio.hr. U ponedjeljak 31. srpnja, od 21:30 na pijaci crkve Sv. Josipa, manifestacija završava koncertom „Povedi me“ Jasne Zlokić. Ulaznicesu dostupane naentrio.hr. Za oba koncerta na pijaci, ograničena količina ulaznica će biti dostupna za prodaju u TZ Vela Luka.

Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere:Hrvatsku turističku zajednicu, Dubrovačko-neretvansku županiju i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine organizira  manifestaciju „Trag u beskraju“ koji će osigurati mnogim ljubiteljima Oliverovog stvaralaštva uživanje u bezbroj prelijepih glazbenih trenutaka u izvedbi brojnih domaćih glazbenika.

Redovito pratite sve informacije o glazbeno-umjetničkim događanjima u čast Oliveru na Facebook stranici „Trag u beskraju“ i rezervirajte svoje mjesto ove godine na beskraju emocija koje je Oliver ostavio u naslijeđe.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Informativni letak Ravnateljstva civilne zaštite RH "ODGOVORNO LJETOVANJE"

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju Ravnateljstvo civilne zaštite RH je izdalo leta “ODGOVORNO LJETOVANJE” Letak je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku. Letke možete skinuti na sljedećim linkovima: ENJOY YOUR VACATION ODGOVORNO LJETOVANJE