Sport Vijesti

Malonogometni turnir Srednje škole Vela Luka povodom Dana Općine

Na malonogometnom turniru učenika srednje škole Vela Luka koji je održan u srijedu u velikoj sportskoj dvorani na Moćnom lazu povodom Dana općine Vela Luka sudjelovale su 4 ekipe.

  1. Trigoza
  2. Škopci
  3. Gospoda
  4. Mahnitci

Nakon ždrijeba koji se održao u knjižnici u ponedjeljak, 12.3. izvučeni su polufinalni parovi. U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe „Trigoza“ (prošlogodišnji pobjednici) i „Gospoda“. Utakmica je završila pobjedom „Gospode“ rezultatom 4:2. U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se „Škopci“ i „Mahnitci“, a pobjedu su odnijeli „Mahnitci“ istim rezultatom kao i „Gospoda“ (4:2). Pobjedu u utakmici za treće mjesto odnijela je ekipa „Trigoza“, rezultatom 12:4, a finale, kao svako pravo finale je bilo do kraja neizvjesno. Nakon regularnog isteka vremena, utakmica je završila rezultatom 3:3, a borba se nastavila „na penale“ u kojima se bolje snašla ekipa „Gospoda“ i pobijedila„Škopce“ rezultatom 5:3 te odnijela titulu ovogodišnjeg malonogometnog prvaka škole.

Najbolji strijelci su trojica   Goran Rubeša, Marko Andreis, Antonio Brkić  jer su svi postigli po 5 pogodaka. Prije odigravanja finalne utakmice upriličena je kratka svečanost dodjele nagrada „Najbolji MarkoPolist 2017.“ i to u dvije kategorije.  Nagradu ‘ Sportski Markopolist 2017’ u kategoriji ‘sportašica’ dobila je Josipa Jurković, dok su sestre Ivana i Josipa Jurković istu nagradu osvojile i u kategoriji ženske ekipe kao dvojac na pariće Veslačkog kluba ‘Ošjak’. Nagrade umjesto sestara, preuzela je njihova majka Darinka Jurković, a na dodjeli je bila i općinska načelnica Katarina Bikić.

Srednja škola Vela Luka se zahvaljuje svim učenicima koji su sudjelovali na turniru i oko organizacije turnira te svim posjetiteljima!

Foto: SŠ Vela Luka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *