Doček svjetskih prvakinja

Administrator

Vela Luka svečano dočekala svjetske veslačke prvakinje

Jučer je u Veloj Luci održan svečani doček svjetskih prvakinja u juniorskom veslanju  sestara blizanki Josipe i Ivane Jurković te Izabele Krakić i Brune Milinović iz Zagreba koje su zajedno u četvercu bez kormilara u nedjelju osvojile prvo mjesto i titulu svjetskih prvakinja.

Hrvatska posada je iza sebe u ‘A’ finalu ostavila posade Amerike, Kine,  Novog  Zelanda, Rumunjske i  Poljske.

U njihovu čast hrvatska himna Lijepa naša čula se na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Litvi.
U organizaciji Općine Vela Luka, udruge Luško lito i VK Ošjak  posadu zlatnog četverca dočekala je na trajektnom pristaništu Narodna glazba, zatim općinska načelnica s buketima cvijeća i veliki broj Velolučana.

Nakon brojnih čestitaka zlatne veslačice su uz pratnju Narodne glazbe, brodom Muro uz pratnju brojnih baraka i brodica velolučana, napravile đir po Luškoj vali i dovezene u centar mjesta na Inglezov most gdje je nastavljena svečanost dočeka.

Ispred velikog broja prisutnih u centru mjesta na Inglezovu mostu javne čestitke Josipi, Ivani, Izabeli i Bruni uputili su Općinska načelnica Katarina Bikić, Zoran Manestar predsjednik Općinskog vijeća, Anito Šeparović, predsjednik VK Ošjak, prof. Tino Dragojević trener koji je se sve dosadašnje godine brinuo o njima, i Tino Žuvela izaslanik Župana Nikole Dobroslavića.

Josipa, Ivana, Izabela i Bruna su se zahvalile na svečanom dočeku i obećale još bolje veslačke uspjehe.

Svečanost dočeka uveličali su pjesmom mješovita klapa FD Kumpanija i klapa Proizd koje vodi Janes Vlašić, a za pripremu jela i pića pobrinula se udruga Luško lito.

Svi Velolučani su jučer bili jedinstveni u Veličanstvenom dočeku, kakvega i zaslužuju svjetske juniorske prvakinje.

« 1 od 2 »

Foto: Anđela Šćepanović, Toni Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Održan 6. Open jazz festival u Veloj Luci

U Veloj Luci se prema programu Luško lito 2017. već šestu godinu za redom održao Open Jazz Festival. Riječ je o manifestaciji s dvije koncertne večeri, na kojima nastupaju domaći i svjetski poznati jazz umjetnici. Na prvoj večeri Open jazz festivala Vela Luka 2017., u subotu 5. kolovoza, nastupili su […]