Doček sestara Jurković povodom osvajanja Europskog zlata

Administrator

Jučer je u Veloj Luci održan svečani doček sestara blizanki Josipe i Ivane Jurković povodom osvajanja prvog mjesta u četvercu bez, na Europskom veslačkom prvenstvu za juniore. Sestre Jurković su zajedno s Brunom Milinović i Izabelom Krakić iz VK Trešnjevka, u njemačkom gradu Krefeld na Rajni, osvojile titulu europskih juniorskih prvakinja.Također su sestre Jurković prije nekoliko dana osvojile seniorsko zlato na državnom prvenstvu. A ovo je ujedno i prvo državno seniorsko zlato koje je osvojio VK Ošjak. Ovaj uspjeh su postigle u dvojcu na pariće.

U organizaciji Općine Vela Luka i Zajednice sportskih klubova Vele Luke, sestre Jurković dočekala je Narodna glazba i veliki broj Velolučana na trajektnom pristaništu. Nakon brojnih čestitaka sestre Jurković, uz pratnju Narodne glazbe, su brodom Muro napravile đir po Luškoj vali i dovezene u centar mjesta na Velu rivu gdje je nastavljena svečanost dočeka.  Ispred velikog broja prisutnih javne čestitke uputili su im Anito Šeparović, predsjednik VK Ošjak, prof. Tino Dragojević trener koji je se sve dosadašnje godine brinuo o njima, te Općinski načelnik Tonko Gugić Bakan. Sestre Jurković su se zahvalile na svečanom dočeku i obećale još bolje veslačke uspjehe. Svečanost dočeka na Veloj rivi uveličali su pjesmom klapa FD Kumpanija, koju vodi Janes Vlašić, sviranjem Veloluški evergrini, a za pripremu jela pobrinuli su se udruge Liga protiv raka i Luško lito.

Tekst: TS

Foto: Anđela Šćepanović

Veliku galeriju fotografija pogledajte na sljedećem linku: FOTO GALERIJE: Doček sestara Ivane i Josipe Jurković

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Održano klupsko natjecanje DSSR "Zubatca"

Prošle nedjelje, 30.06. DSRR “Zubatac” je održao klupsko natjecanje na otočiću Proizdu.  Članovi kluba su se natjecali u kategorijama podvodni ribolov i udičarenje, a rezultati su sljedeći: