Rezultati protekle turističke sezone u Veloj Luci

Administrator

Tijekom proteklih devet mjeseci tekuće godine u raspoloživim turističkim kapacitetima Vele Luke ostvarena je 201 tisuća i 842 noćenja, što je povećanje od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Broj dolazaka također je povećan za 10 posto.  

Foto: Anđela Šćepanović

Ovime je u Veloj Luci prvi put u proteklih 28 godina ostvaren turistički promet iznad 200 tisuća noćenja. Gledano po toj osnovi ova je turistička sezona najuspješnija od Hrvatske samostalnosti. Porast prometa zabilježen je gotovo u svim vidovima smještaja. U hotelima za 10 posto, privatnom smještaju za 9 posto, nekomercijalnom smještaju za 22 posto, te ostalim oblicima smještaja za 24 posto. Pad prometa jedino je zabilježio Autokamp „Mindel“ za 6 posto.

I ove godine najbrojniji turisti opet su Slovenci, koji su ostvarili 33 tisuće i 330 noćenja, što je za 10 posto više nego lani. Slijede Poljaci s 27 tisuća i 863 noćenja , što je 5 posto više nego lani, a na trećem su mjestu Nijemci s ostvarenih 26 tisuća i 128 noćenja , što je 5 posto manje nego prošle godine. U mjesecu rujnu ostvareno je 26 tisuća i 861 noćenje , što je za 2 posto manje nego lani. U proteklom  mjesecu porast prometa zabilježio je obiteljski smještaj i hotel „Jadran“, ali ne i ostali turistički subjekti.

Tekst: T.D.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Načelnica s delegacijom Dubrovačko-neretvanske županije boravila u Brusselsu

Na poziv župana Nikole Dobroslavića, načelnica Katarina Gugić s delegacijom Dubrovačko-neretvanske županije boravila je u Brusselsu od 08. do 10.listopada gdje je bila u Europskom parlamentu i sudjelovala na konferenciji VFO 2021- 2027 – Kohezija i vrijednosti: uloga regionalnih i lokalnih vlasti. Konferencija je održana kao jedan od partnerskih događanja […]