Pregled dnevnih vijesti iz Hrvatske 02.03.2023.

Administrator

ZAGREB – Do oštećenja borbenog oklopnog vozila Patria u petrinjskoj vojarni došlo je zbog nepažnje prilikom provedbe redovnih obučnih aktivnosti, a protiv tri pripadnika Oružanih snaga RH pokrenut je stegovni postupak, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo obrane (MORH). U MORH-u su 26. siječnja potvrdili da je Povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga započelo s utvrđivanjem svih okolnosti koje su dovele do  oštećenja borbenog oklopnog vozila Patria u petrinjskoj vojarni ‘‘Pukovnik Predrag Matanović‘‘. MORH je ranije priopćio da je jedna Patria oštećena tijekom redovitih obučnih aktivnosti.

JASTREBARSKO – Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut u srijedu je u povodu Međunarodnog dana CZ uručio pohvalnice pripadnicima modula za urbano traganje i spašavanje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, upućenih u Tursku nakon razornih potresa. Također, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici uručen je Sporazum o davanju na trajno korištenje opreme i plovila kupljenih iz projekta „Opremanje i osposobljavanje intervencijskih postrojbi Državne uprave za zaštitu i spašavanje“.

ZAGREB – Obiteljski liječnici, ginekolozi i pedijatri u primarnoj zdravstvenoj zaštiti (PZZ) vrlo su nezadovoljni radnim uvjetima, izloženi su verbalnom nasilju, osjećaju se fizički nesigurno i sve ih je manje, pokazala je anketa Hrvatske liječničke komore (HLK), predstavljena u srijedu. Rezultati su to najvećeg do sada provedenog istraživanja u kojemu su liječnici članovi HLK-a odgovarali na 100-tinjak pitanja o uvjetima rada, kvaliteti upravljanja, edukaciji te usklađenosti poslovnog i privatnog života, a snketa je pokazala da je čak osam od deset liječnika u PZZ-u nezadovoljno količinom administrativnog posla i vremensko-kadrovskim normativima.

GOSPIĆ – U općinama Gračacu i Donjem Lapcu od 110 korisnika koji su dva ili tri dana bili bez struje još ih šest nema struju, a direktor Elektrolike Božo Marković je poručio kako će učiniti sve da i njih danas spoje na mrežu ako im to dopuste vremenske prilike. Radnici su jučer i danas u vrlo teškim uvjetima danonoćno popravljali kvarove i stanovnici ne kriju zahvalnost.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Završeni građevinski radovi na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Županijska lučka uprava Vela Luka

Završeni su građevinski radovi na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, koji su započeli u svibnju 2021. godine. “Uređeno je 550 metara nove obalne linije s tri trajektna veza, i to dva za trajekte dužine 70 metara i jedan za trajekt dužine 150 metara. Svi građevinski radovi su završeni, a sada […]