Pregled dnevnih vijesti iz Hrvatske 10.03.2023.

Administrator

VELA LUKA – Na otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima koje je i ove  godine organizirao Veslački klub ‘Jadran’ iz Rijeke u suradnji sa Hrvatskim veslačkim savezom sudjelovali su Vito Prižmić, najbolji veslač VK Ošjak i u svojoj kategoriji  (LSMB) osvojio prvo mjesto. Na ovom natjecanju sudjelovale su i Veloluške sestre Jurković, reprezentativke Hrvatske i članice Veslačkog kluba ‘Trešnjevka’, koje su veslale u svojoj kategoriji (SŽA), Ivana je bila prva, a Josipa druga. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima jedno je od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno u kalendar Svjetske veslačke federacije FISA-e.

OMIŠ – Most Cetina preko kanjona rijeke Cetine u Omišu u četvrtak je spojen, a očekuje se da će se njime moći voziti od jeseni. Most je duljine 224,45 metra i dio je projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, pa je njegova duljina veća od vidljive konstrukcije. Vrijednost radova je 23,16 milijuna eura.

ZAGREB – Ukupne količine otpada u Hrvatskoj se kontinuirano povećavaju, u 2020. iznosile su 1,5 tona po stanovniku, a problem je i mikroplastika u velikom broju morskih organizama koje konzumiramo, rekao je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg. Nakon kućanstva, koja su najveći proizvođač, 24 posto ukupne količine otpada spada u građevinski otpad, rekao je na saborskoj raspravi o Izvješću o stanju okoliša u Hrvatskoj. 

PULA – U sklopu akcije rušenja bespravnih objekata u Istri, koju od srijede provodi Državni inspektorat, u četvrtak su na redu za rušenje bili objekti izgrađeni oko adrese Put od fortica, na granici Grada Pule i Općine Ližnjan.

Vremenska prognoza

Jugozapadni vjetar i južni vjetar, uz obalu i jugo 10-20, mjestimice do 24, na južnom Jadranu do 28, na krajnjem jugu do 34 čvora. More 2-3, ponegdje 4, na krajnjem jugu Jadrana 4-5. Vidljvost 10-20 km. Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom,

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Pregled dnevnih vijesti iz svijeta – 10.03.2023

ZAGREB – Politička prava i građanske slobode uglavnom se poštuju u Hrvatskoj, ali korupcija i diskriminacija određenih manjina još uvijek zabrinjavaju, naveo je Freedom House u četvrtak u svom 50. godišnjem izvješću o razini sloboda u svijetu. Hrvatska je u odnosu na prethodnu godinu izgubila bod i sad ima 84, 35 od […]