Pregled dnevnih vijesti iz Hrvatske 07.03.2023.

Administrator

ZAGREB – Uhićen je mladić koji je s oštrim predmetom upao u Klasičnu gimnaziju, izvijestili su u ponedjeljak popodne iz zagrebačke policije. Policija je pronašla mladića tri sata nakon nemilog događaja i uhitila na području Medveščaka te ga privela u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu Zdravka Matinić-Jerčić nakon kriznog događaja potvrdila je da je mladić došao u Klasičnu gimnaziju i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku, ali da su sabranom reakcijom profesorice i učenika spriječene veće posljedice i nitko nije ozlijeđen. Rekla je i da je bilo “dosta traumatično”.

SPLIT – Trgovački sud u Splitu u ponedjeljak je donio privremenu mjeru kojom se potvrđuje da Tomislav Šuta ostaje direktor “Vodovoda i kanalizacije” (VIK)  do okončanja parničnog postupka. Takvom mjerom osporavaju se odluke sa Skupštine na kojoj je odlučeno da se poništava natječaj za izbor direktora i raspisuje novi.

ZAGREB – Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima Hrvatske udruge medicinskih sestara/tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata, osnovane s ciljem promicanja doprinosa medicinskih djelatnika u zbrinjavanju branitelja i stradalnika. Predsjednik Milanović podržao je aktivnosti Udruge, posebno želju da promiču istinu o Domovinskom ratu.

ZAGREB – Pretilost i prekomjerna tjelesna težina mogu skratiti život za deset godina i peti su uzrok smrti u svijetu, upozorila je Hrvatska liga za hipertenziju u povodu Svjetskog dana debljine. Prema posljednjim rezultatima Europske zdravstvene ankete (EHIS), u Hrvatskoj svaka druga odrasla osoba ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu.

VARAŽDIN – Četrnaestogodišnja djevojka u subotu se u kupaonici obiteljske kuće u Poljancu kod Ludbrega otrovala ugljičnim monoksidom, a nakon što su ju pronašli članovi obitelji, prevezena je u varaždinsku bolnicu. Policija je utvrdila da je do trovanja došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida u kupaonici, kao posljedice istovremenog rada atmosferskog kombiniranog plinskog bojlera i nape u kuhinji.

ZAGREB – Ministarstvo zdravstva objavilo je postupak javne nabave za hitnu helikoptersku medicinsku službu (HEMS), u vrijednosti 63 milijuna eura, za baze u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

GOSPIĆ – U Gospiću su u ponedjeljak predstavnici Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša na temu zelene tranzicije održali sastanak s predstavnicima izvršne vlasti Ličko- senjske županije, njenih gradova i općina te komunalnih tvrtki.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati
Južni i jugozapadni vjetar, uz obalu uglavnom jugo 10-20 čvorova. More 2-3, mala mogućnost za 4, uglavnom na južnom Jadranu. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Pregled dnevnih vijesti iz svijeta – 07.03.2023

KIJEV – Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u ponedjeljak da je zatražio od svojih vojnih zapovjednika da “pronađu snage” za obranu Bahmuta, mjesta u središtu borbi na istoku zemlje oko kojeg ruske snage stežu obruč, jer nijedan dio Ukrajine ne može biti prepušten Rusima.  SEUL – Sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova prozvalo […]