Velolučani prikupljaju PVC čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma

Administrator

Možda ste se već susreli s ovom akcijom, ali ako niste mi ćemo vas upoznati. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) iz Čakovca već duže vremena prikuplja PVC čepove, a prije nešto vremena i Velolučani su se pridružili toj akciji. Pitate se zašto PVC čepovi? 

Evo kako to kaže UOLL:

 

Zaštićeni i nezagađeni okoliš je pretpostavka za rehabilitaciju bolesnika, očuvanje zdravlja općenito te tako pomaganjem našoj planeti pomažemo i sami sebi. Vođeni tom činjenicom zamislili smo projekt kojim ćemo stvarati čišći okoliš, poticati održivi razvoj, educirati građane o važnosti zaštite okoliša, a koji će u isto vrijeme pridonijeti bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti te im osigurati uvjete za pristup tržištu rada.
Naše društvo odlučili smo potaknuti na zbrinjavanje plastičnih čepova iz više razloga:
• lako ćemo ih prikupiti
• mogu se reciklirati
• ako se reciklirani materijali u određenom omjeru dodaju u svježi materijal preradom se postiže niža cijena proizvoda
• želimo smanjiti emisiju raznih kancerogenih spojeva koji nastaju spaljivanjem plastike 
• slabo je razvijena prerada plastičnih čepova u Hrvatskoj (donedavno su se vozili u Kinu na preradu)
• imamo osiguran veliki prostor za skladištenje čepova sklopivši Ugovor o suradnji s GKP Čakom iz Čakovca
• imamo domaće ovlaštene otkupljivače otpadne plastike koji će preuzeti prikupljene količine plastičnog odpata (plastične čepove)
• vodit ćemo brigu da se naše aktivnosti usklade sa svim zakonom predviđenim propisima i uvjetima

 

Tako se Ines Borovina iz Vele Luke dosjetila da pokrene akciju prikupljanja čepova što se pokazalo vrlo uspješnim. Velolučani kojima su se pridružili i ostali otočani prikupili su golemu količinu čepova, a paket je krenuo za Čakovec. S obzirom da su Velolučani pokazali veliko zanimanje za ovu akciju, prikupljanje čepova se nastavlja, zato ubuduće, ne bacajte u smeće, već ostavite sa strane i kada skupite određenu količinu možete se javiti Ines Borovini na broj: 0917834331

Vas ništa ne košta, a nekome znači.

 

Također se ovoj akciji pridružila u Veloluška udruga Fabrika ideja, te se za više informacija možete obratiti i njima na facebook stranicu: NUM Fabrika ideja.

 

Ne bacajte tvrde čepove od kozmetike npr.pjena za kosu,pasta za zube,kreme,šamponi, zatim čepovi od hrane kao npr.kečap,majoneza,ulje,mlijeko, jogurt,sokovi u boci,sokovi u tetra paku,namazi kao nutela i sl., već ih prikupljate za UOLL.

 

U galeriji možete pogledati količinu čepova koja je već krenula za Čakovec, nadamo se da vam je to dovoljna inspiracija da se ovoj akciji pridružite i svi vi koji još niste.

 

{gallery}PVCCepovi{/gallery}

 

 

 

 

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Humanitarne akcije Crvenog križa

GD Crveni križ Korčula provelo je od 11 do 20.11.2015 god. akciju „ Solidarnost na djelu 2015 „   u Osnovnoj školi Ante Curać – Pinjac Žrnovo, Orebić, Smokvica, Blato,  u područnim školama Čara i Lumbarda, te u Srednjoj školi Vela Luka i Gradskom vrtiću Korčula.