U Veloj Luci predstavljen projekt Yenesis

Administrator

Nikola Matak iz SDEWES Centar predstavio je prošli tjedan u Veloj Luci projekt YENESIS – Mreža za zapošljavanje mladih za energetsku održivost na otocima a prof. Ljubomir Majdandžić predstavio je mogućnosti zapošljavanja mladih u zelenim poslovima te svoja iskustva u području solarne energije.


Projekt YENESIS (http://yenesis.eu/) došao je u fazu traženja 12 mladih nezaposlenih osoba s otoka u Hrvatskoj koji bi htjeli sudjelovati u edukacijskom procesu koji će im pomoći u pronalasku ili stvaranju vlastitog posla.


Projekt YENESIS ima za cilj pomoći mladim ljudima koji nisu u zapošljavanju, obrazovanju ili obuci (NEET) i žive na otocima, da pronađu zaposlenost putem zelenih radnih mjesta u područjima obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, održive mobilnosti i turizma. Projekt će odabrane sudionike (12 s hrvatskih otoka) provesti kroz postupak koji će im pružiti vještine potrebne za ulazak na tržište zelenih radnih mjesta. To su:
• tjedan dana edukativnog tečaja o četiri područja održivosti i poslovnoj inovaciji,
• petodnevno putovanje u Norvešku prema odabranom području interesa,
• mjesec dana plaćene prakse na nekom od partnerskih otoka (Cipar, Španjolska, Portugal, Italija, Estonija, Grčka),
• 6 mjesečnu lokalnu praksu na vlastitom otoku u Hrvatskoj.
Svi troškovi povezani s gore navedenim aktivnostima su 100% pokriveni projektom i nema povezanih troškova za korisnike.
Projekt YENESIS usmjeren je uglavnom na mlade stručnjake u dobi od 25 do 29 godina, koji nisu u području zapošljavanja, obrazovanja ili obuke, a žive na otocima (projekt omogućava određenu fleksibilnost u gornjim kriterijima).


Ako sve gore navedeno zvuči zanimljivo, ispunite prijavnicu ili pošaljite životopis na nikola.matak@fsb.hr kako biste pokazali svoj interes i mi ćemo vas uskoro kontaktirati.
Pridružite se YENESIS-u i spremite se promijeniti svoj život, istovremeno mijenjajući svijet!

izvor: Općina Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

FOTOGALERIJA: Upaljene adventske dekoracije u Veloj Luci

Večeras su u Veloj Luci upaljene svjetleće dekoracije kao i svake godine u ovo vrijeme. U subotu očekujemo otvaranje nove adventske kućice koja je postavljena u Žardinu, a osim kućice Žardin je dobio i novu dekoraciju koju možete pogledati u našoj fotogaleriji. Prisjetimo se da je Općina Vela Luka u […]