U susret Danu žena postavljen mozaik u sklopu uređenja šetnica u centru Vele Luke

Administrator

Krajem studenog prošle godine, Općina Vela Luka je nastavila s projektom uređenja šetnica u centru mjesta.  Radovi su vrijedni 1.1000.748 kuna, a od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo 250 000 kuna. Trenutno su aktivni radovi na popločavanju šetnice na potezu PBZ – Cesarica, a projektom je predviđeno da se prolaz koji je do sada bio kroz ugostiteljske objekte premjesti s vanjske strane štekata. Paralelno s projektom uređenja šetnica nastavja se i projekt Luka mozaika Udruge Likovno stvaralaštvo Vele Luke, te će se s vanjske strane štekata postaviti mozaici.

Fotmontaža planiranog uređenja šetnice

U susret Danu žena, proteklog utorka u popodnevnim satima simbolično je postavljen i prvi mozaik na ovom potezu, a kojeg je izradila žena. Mozaik se spaja na već postojeće mozaike nastale za vrijeme Međunarodnog susreta umjetnika u Veloj Luci, te će senastaviti postavljanje od Cesarice prema PBZ-u gdje će se spojiti sa već postavljenim mozaicima Udruge Likovno stvaralaštvo Vele Luke.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Pregled dnevnih vijesti iz Hrvatske 09.03.2023.

VELA LUKA – Povodom 8.ožujka Međunarodnog Dana žena udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke organizirala je izložbu goblena u prostorima bivše tvornice Ambalaža. Izloženo je više od 200 ručnih radova goblena, prikupljenih od velolučana, a otvaranje izložbe privuklo je veliki broj zainteresiranih mještana. ZAGREB  – Na Noćnom marš za Međunarodni dan žena […]