Svečani protokol polaganja vjenaca

Administrator

U skladu sa Pravilnikom o protokolu Općine Vela Luka, te kao dio službenog programa proslave Dana Općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa, položeni su vijenci ispred centralnog Spomen križ obilježja na mjesnom groblju sv. Roka za sve naše pokojne, kao i na grobove prvog općinskog načelnika Tadije Tabaina Šantića i prvog župnika i dobročinitelja don Petra Jokovića.

Svečani protokol su predvodili predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar i općinska načelnica Katarina Gugić.

U svečanom protokolu polaganja vijenaca su bili i zamjenici predsjednika općinskog vijeća, predsjednik OO HNS-a Deni Surjan i predsjednik OO HSS-a Ranko Surjan, predsjednica OO HDZ-a Tatjana Gugić, vijećnici Ivana Prižmić, Joze Burmas, Dino Žuvela i župnik don Hrvoje Katušić, a koji je održao prigodne molitve i blagoslov.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Glavni godišnji javni nastup FD Kumpanija

Blagdan svetog Josipa i Dan Općine Vela Luka obilježen je tradicionalno ponajprije svečanim euharistijskim slavljem i procesijom te potom glavnim godišnjim javnim nastupom Folklornog društva Kumpanija. Bila je to prigoda da se prezentiraju svi odjeli društva. Članovi sekcije Mafrina su uz tradicionalnu „Mafrinu“ izveli „Traškun“„ najstariji luški ples te „Dva […]