Stožer civilne zaštite RH: Šestero preminulih, 54 novozaraženih, 15 oporavljenih od koronavirusa

Administrator
Foto: HINA

U Hrvatskoj je od jučer preminulo šest osoba zaraženih koronavirusom, potvrđeno je 54 novozaraženih, a 15 osoba se oporavilo, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U proteklom 24 sata imamo 54 novodijagnosticirana bolesnika od COVID-19, što daje brojku od 1704 bolesnika u Hrvatskoj”, rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

Od jučer je preminulo šest osoba.

“Preminuo je jedan bolesnik, 1960. godište u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, u Rijeci ženska osoba 1951. godište, u Splitu ženska osoba 1935. godište iz Doma za starije osobe, muška osoba 1941. godište iz Doma za starije osobe u Dicmu, i u Dubrovniku dvije osobe 1939. i 1946. godište. Svi bolesnici su imali kronične bolesti i kronična patološka stanja”, kazao je Beroš.

Na respiratoru se nalazi 34 bolesnika.

“Oporavljenih imamo 298, što je 15 više u odnosu na jučer, oporavljenih kod kuće imamo 117. Ukupno nam to daje broj oporavljenih od 415”, naglasio je Beroš.

Dodao je da hospitaliziranih osoba imamo 357, što je jedna osoba više u odnosu na jučer. Kod kuće se liječi 932 bolesnika.

“Testirano je 18.359 bolesnika, od tog broja novih je 569. Što daje postotak pozitivnih od 9,28 posto”, kazao je Beroš.

Prosječna dob bolesnika je 49,94 godine, a vidi se porast u broju oboljelih žena te je on sada 51,3 posto.

Autor: HINA

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Andrija – prvi digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj živi na WhatsAppu

Andrija je prvi digitalni asistent na bazi umjetne inteligencije koji svojim nadljuskim snagama pomaže u borbi protiv koronavirusa.  Andrija je digitalni osobni asistent namijenjen svakom hrvatskom građaninu, a s njim možete komunicirati na WhatsAppu.  Servis se može aktivirati klikom na POVEZNICU. Aktivacijska poveznica objavljena je i na službenoj stranici https://andrija.ai/.  Andrija je […]