Program Adventa u Veloj Luci 2019-2020

Administrator

U najljepšem razdoblju u godini, Općina Vela Luka i Turistička zajednica Vela Luka u suradnji s velolučkim udrugama i ustanovama organiziraju program božićno – novogodišnjih blagdana naziva „Advent u Veloj Luci 2019./2020.“, u sklopu kojeg vas očekuju razni kulturni, sportski i zabavni događaji.


Manifestacija započinje sutra, 30, studenog „1. Adventskim sajmom“ na kojem će lokalne udruge prezentirati prigodne ukrase a sajmovi i druženja u predblagdanskom ozračju nastaviti će se odvijati i kroz sljedeće tri subote u prosincu.


Ovog Adventa lokacija „Žardin“ u centru Vele Luke dobiti će novo ruho, u parku vas očekuje novi prigodni blagdanski sadržaj koji će vam zasigurno uljepšati i razveseliti predstojeće blagdane. Uz adventsku kućicu koja će biti postavljena u parku, postojeća svjetleća dekoracija dobiti će nove motive kojima će se svakako upotpuniti božićni ugođaj. „Žardin“ će time postati središte blagdanskih zbivanja a na novoj lokaciji uz slasne zalogaje, tople napitke i dobru glazbu blagdanska zabava je zagarantirana!


Središnji događaj „Adventa Veloj Luci“ svakako će biti uprizorenje Živih jaslica u Veloj spili. Naime, treću godinu za redom prapovijesno arheološko nalazište pružiti će veličanstvenu kulisu čarobnom božićnom događaju koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Žive jaslice u autentičnom špiljskom ambijentu zasjati će 20.12., a osim članova pokladne udruge „Trtajun“ koji će utjeloviti brojne likove iz biblijske priče, svojom glazbenom izvedbom događaj će upotpuniti Gradski zbor „Brodosplit“ koji je s svojim sjajnim interpretativnim umijećem, tehnikom i ljepotom pjevanja postao jedan od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj.
Zadnji mjesec u godini vrijeme je uživanja u raznim gastro specijalitetima i domaćim delicijama pa će se i ove godine Badnji dan obilježiti s bakalarom dok ćemo staru godinu ispratiti uz „Lušku trpezu“ i tradicionalnu gastro ponudu.


Tijekom ovogodišjeg Adventa neće nedostajati ni napetih sportskih natjecanja, stoga ćemo 14. prosinca doznati tko je najuspješniji u lignjolovu, „Zimsku strku“ otrčati ćemo 21. prosinca dok ćemo od 28. do 30. prosinca uživati u „Malonogometnom turniru kvartova“.
I ove godine posebnu pažnju poklonili smo našim najmlađima za koje smo pripremili brojna događanja poput Dječjeg dočeka Nove godine, radionica, predstava, projekcije filmova koji će se održati u sklopu „Prosinca u knjižnici“ ali i ono što je kod najmlađih ipak najisčekivanije, posjet Sv. Nikole, Djeda Božićnjaka i podjela prigodnih poklona.
Stoga, toplo se obucite, stavite osmijeh na lice i pridružite nam se na „Adventu u Veloj Luci“!

Općina Vela Luka

U prilogu možete skinuti cijeli program Adventa u Veloj Luci:

Attachments

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Foto tjedna 02.12.2019.

Svakog tjedna biramo “Foto tjedna”. Svoje fotografije nastale na području Vele Luke, možete nam poslati na fototjedna@radioval.hr ili objaviti na facebook grupi Vela Luka s haštagom #radiovalvelaluka kako bi znali da želite da i vaša fotografije sudjeluje u izbopru za “Foto tjedna” Ovog tjedna smo izabrali jednu ranojutarnju fotografiju Vele Luke, autorice Romee Šeparović. […]