Održane edukativne radionice u sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Vela Luka

Administrator

U sklopu provedbe projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Vela Luka“ u razdoblju 26.-27. rujna 2019. provedene su informativno-obrazovne aktivnosti o važnosti sprječavanja nastanka i odvojenog prikupljanja otpada, te ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom. Održane su ukupno četiri radionice za djecu predškolske skupineDječjeg vrtića „Radost“, učenike četvrtih i šestih razredaOsnovne škole Vela Luka, te učenike drugih razreda Srednje škole Vela Luka.

Pixabay


Radionice je održala tvrtka Maxicon d.o.o. iz Zagreba, izvršitelj ugovora za pružanje usluge tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta, a nekoliko riječi o reciklažnom dvorištu, recikliranju iponovnoj uporabi otpada rekla je i predstavnica tvrtke Komunalne djelatnosti d.o.o. koja će upravljati reciklažnim dvorištem.
Svim polaznicima vrtića i učenicima osnovne i srednje škole podijeljeni s informativno-obrazovni promotivni materijali izrađeni u sklopu projekta (bojanke, radni listići i brošure).

Otvorenje reciklažnog dvorišta u Općini Vela Luka očekuje se početkom 2020. godine.
Sve informacije o projektu možete pratiti i na našoj novoj web stranici www.velaluka.hr

izvor: velaluka.hr

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

U ambalaži održanavečer poezije Danijela Dragojevića

Ovog utorka, prvog dana listopada, Udruga je u Ambalaži organizirala večer poezije jednog od najutjecajnijih hrvatskih i evropskih pjesnika, našeg Velolučanina Danijela Dragojevića. Iako je posljednjih desetljeća svojevoljno isključen iz javnosti, Danijel Dragojević obilježio je čitavo jedno razdoblje i nadahnuo generacije pjesnika. Njegovi kolege, pjesnici i književnici, nazivaju ga najvećim […]